Общината в София ще налее над 100 млн. лв. в

...
Общината в София ще налее над 100 млн. лв. в
Коментари Харесай

Стотици милиони лв. оправят улици в големи градове

Общината в София ще налее над 100 млн. лева в съществени поправки и кърпежи на улици през актуалната година, Варна пък заделя 37,9 млн. лева, написа " Монитор ".

София ще предприеме над 15 огромни ремонта. В морската столица чакат откриването на ново кръгово кръстовище през май. То ще разтовари трафика сред три съществени пътни артерии – бул. “Левски “, и улиците „ Девня “ и „ Г. Пеячевич “, където стават доста произшествия. Това излиза наяве от бюджетите на общините за 2020 година, отбелязва вестникът.

За първи път София влага идентични средства както в съществени поправки, по този начин и за кърпене на дупки. И за двете действия се отделят по 50 млн. лева През актуалната година кметството подхваща и създаване на нови трасета и разширения на съществуващи.

Бул. „ Филип Кутев “ ще бъде уголемен, а по „ Тодор Каблешков “ ще се построи нов сектор. Очаква се и заграждането на пробива на бул. „ Петър Дертлиев “. Ще се ремонтира главно Източната дъга от Ботевградско шосе до Северната дъга, както и улиците „ Първа българска войска “, „ Кукуш “, „ Николай Коперник “, „ Атанас Узунов “, „ Народно хоро “. Реконструкция ще претърпят булевардите „ Асен Йорданов “ и „ България “. Друг основен план, заложен в проектобюджета, е ремонтът на трамвайния релсов път от Съдебната плата до „ Княжево “ с който ще последва и създаване на линеен парк по бул. „ Македония “.

Морската ни столица Варна ще влага 37,9 млн. лева за създаване и ремонт на улици. От тях 25,5 млн. лева са планувани за главен ремонт, реорганизация и създаване на уличната мрежа, 10 млн. лева за кърпежи, а 2,4 млн. лева за улично осветяване. Общината се е насочила към дребните улици в централната част на града, в които постоянно се образуват тапи. Ремонти ще има по улиците „ Македония “, „ Г. С. Раковски “, „ Проф. Николай Державин “, „ Ал. Дякович “. Поправки на асфалт и тротоари следва да се вършат по „ Козлодуй “, „ Патриарх Евтимий “, „ Ат. Георгиев “, „ Г. Живков “, „ Юрий Венелин “, „ Радецки “, „ Велико Христов “, „ Христо Попович “, „ Хр. Самсаров “, „ Проф. Жолио Кюри “, „ Ангел Георгиев “, „ Поп Харитон “ и други Отделени са пари и за паркинга на ул. “Силистра “, както и за поправки по улиците „ Роза “, „ Лотос “, „ Карамфил “. Местната администрация е планувала средства и за ремонт на няколко улици в кв. Виница. Такива са „ Св. оракул Илия “, „ Св. Йоан Кръстител “ и други

1,6 млн. лева са отделени за реорганизация на улица от бул. „ Първи май “ към Рибарско пристанище „ Карантината “ в „ Аспарухово, а 1,5 млн. лева - за главен ремонт на улиците „ Васил Левски “, „ Георги Бенковски “, „ Ком “, „ Мусала “, „ Булаир “, „ Явор “, „ Капитан Петко челник “ и „ Трети март “ в с. Константиново. Ремонт ще претърпят улиците „ Чаталджа “ и „ Братя Бъкстон “ в сектора от „ Ген. Колев “ до бул. „ Левски “, както и ул. „ Д-р Анастасия Железкова “ от ул. „ Разлог “ до бул. „ Осми Приморски полк “.

Освен кръговото кръстовище на „ Девня “ и бул. “Левски “ различен огромен план е построяването на пътна автомобилна рампа на автомагистрала „ Хемус “ с качване от бул. „ Ат. Москов “, за него са отделени 773 000 лева

Пловдив ще раздаде на районните кметства по 300 хиляди лева за ремонт на улици, тротоари и различен тип финансови разноски, като в тази сума не влизат разноските за заплати и прехрана. Сред най-спешните планове е завършването на първия стадий от бул. „ Северен “ на стойност 2 млн. лева и пускане на втория, който би трябвало да доближи до Карловско шосе. Ще стартират действителни дейности по пробива „ Модър – Царевец “, чийто план сега се актуализира, оповестяват от кметството.

13 км улици ще бъдат ремонтирани през тази и идващите две години във Велико Търново за 3,9 млн. евро. Инвестицията планува цялостната реорганизация на ул. „ Опълченска: в остарялата част на града до връзката й с основен път Велико Търново – Русе. Ще има поправки на съществени улици в квартал „ Света гора “ и сектора от обръщалото под студентските общежития до основен път София – Варна. Местната администрация възнамерява поправки на обиколния път на крепостта Царевец, както и на ул. „ Ксилифорка “ в квартал „ Асенов ”. Освен изцяло преасфалтиране ремонтите включват: създаване на тротоари, оформяне на джобове за слагане на съдовете за боклук и монтиране на улично осветяване. Ще бъдат построени и два напълно нови моста в кварталите „ Асенов “ и „ Света гора “ от двете страни на Царевец. От общината осведомят, че осъществяването на плануваните реконструкции и поправки ще подобрят доста свързаността и проводимостта в пресечните точки на Паневропейски кулоар № 9

В локалната администрация в Дупница през тази година ще подчертават върху поправки на улици в селата. За настоящ ремонт на четвъртокласната пътна мрежа и селата са планувани 300 хиляди лева, а за града 150 000 лева Вече са поискани от кметовете на обитаемоте места описи с обекти, които желаят да бъдат ремонтирани тази година. Предстои да стартира подмяната на част от водопровода в с. Бистрица. Заложени са средства за създаване на тротоар на ул. „ Георги Димитров “ в село Джерман. За града се планува ремонт на 12 улици, като ще бъде сменена и ВиК системата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР