Общината в Рим иска да сложи ръка на монетите, които

...
Общината в Рим иска да сложи ръка на монетите, които
Коментари Харесай

Кметът на Рим слага ръка на монетите от фонтана Ди Треви

Общината в Рим желае да постави ръка на монетите, които туристите хвърлят във фонтана " Ди Треви ". Кметът на италианската столица Вирджиния Раджи претендира за средствата на стойност 1.5 млн. евро годишно, с концепцията да бъдат вложени в почистването на града, оповестява лондонският Times.

Прочутият бароков шадраван е една от най-големите забележителности на Рим и притегля туристи от целия свят, които хвърлят монети в него за шанс. Раджи твърди, че защото чиновници на градските управляващи събират монетите, администрацията има право да ги задържи.

Фонтанът се изпразва и почиства всяка седмица, като от него се изваждат към 28 000 евро, които се употребяват в помощ на бедните. Събраните пари нормално се предават на католическата благотворителна организация " Каритас ", която ги употребява за финансирането на кухни за небогати.

 €1.4 милиона са хвърлили туристите във Фонтана ди Треви през 2016 година
€1.4 милиона са хвърлили туристите във Фонтана ди Треви през 2016 година

Отчитат сумата през 2016 година

Но градските управляващи им измислят друго приложение, желаейки с тяхна помощ да разрешат казуса с осеяните с дупки улици и купищата несъбрани отпадъци в италианската столица.

Промяната " ще значи понижаване или закриване на доста услуги за бедните в Рим ", предизвестява вестникът на италианската епископска конференция Avvenire.

Раджи получи още рецензии през уикенда, когато изтъкнатият църковен чиновник свещеник Паоло Лоджудиче укори градските управляващи поради несъбрания отпадък. " Как е допустимо един огромен град да не може да позволи казуса си с боклука? Наистина ли е невероятно? ", съобщи той пред радиото на Ватикана.

 Посетителите хвърлят към 4000 евро дневно във фонтана
Източник:

Посетителите хвърлят към 4000 евро дневно във фонтана "Ди Треви " за шанс

Проблемите с ръководството на отпадъците и честото несъблюдение на отговорностите на сметопочистващата компания бяха разкрити предишния месец, когато пожар в основно оборудване за събиране на боклуци провокира пелена от миризлив пушек, която се носи над Вечния град в продължение на дни.

Градските управляващи може да се нуждаят от спомагателни средства, щом потребителската група Codacons заведе в съда колективен иск от името на стотиците римляни, претърпели контузии вследствие на неприятната пътна настилка, която от десетилетия е проблем на Вечния град.

Общината към този момент заплати към 13 млн. евро под формата на компенсации през предходната година.

Според локалните управляващи дупките са " обикновено прекарване ", а римляните би трябвало " усърдно да заобикалят заплахата ". Градът има толкоз доста пътища, че не може да се чака от кметството да се грижи за всички тях, настояват от локалната администрация.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР