Общината в Кюстендил продаде на търг единствената обществена баня в

...
Общината в Кюстендил продаде на търг единствената обществена баня в
Коментари Харесай

Община Кюстендил продаде обществената баня в ромския квартал Изток

Общината в Кюстендил продаде на търг единствената социална баня в 12-хилядния ромски кв. Изток, споделиха админи. Наддавали двама претенденти - предприемач от кварлата, доскорошен наемател на комплекса и сдружение от Пловдив. Победителят печели за малко над 64 000 лв..

Лицензиран оценител определил първичната цена на комплекса с две отделения - мъжко и женско, с по 8 душа, за  64 350 лв.. Банята е с 239 кв. м. повърхност, едноетажна. Търгът печели досегашният наемател - деятел от квартала Сашо Кръстев, споделиха от комисията. Той държеше обекта по контракт за 5 години. Коментира се, че е основал комфорт и всички улеснения, даже има завършено VIP поделение с вани за по-заможни клиенти.  

Ромската баня в Кюстендил беше открита тържествено с рязане на лента и водосвет преди 10 години - през 2008 година при ръководството на Тройната коалиция. Поради въведена такса " вход " за банята множеството роми избраха да се къпят с канчета и с кофа с минералната вода, която караха с каруци от чешмите по града. Тази процедура продължава и до през днешния ден. Но от ден на ден живеещи в кв. " Изток " избират публичната баня, която към този момент става частна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР