Общината в Истанбул обяви увеличение на цените на билетите за

...
Общината в Истанбул обяви увеличение на цените на билетите за
Коментари Харесай

С 40 процента скачат цените на градския транспорт в Истанбул

Общината в Истанбул разгласи нарастване на цените на билетите за градския превоз с 40 %, заяви в. " Дейли сабах ", представен от Българска телеграфна агенция.

Решението е взето на съвещание на Център за съгласуваност на превоза. В сходство с решението, което е било признато единомислещо, цената за качване в публичните транспортни средства ще бъде нараснала от 5,48 турски лири на 7,67 турски лири, считано от 9 април.

С смяната се усилват с 40 % и базовите цени на такситата и микробусите. Минималната цена за пътешестване с такси ще бъде 28 турски лири, а качването в микробусите " долмуш ", употребявани за пътешестване по къси направления и тесни улици с стеснен достъп на рейсове, ще коства 5,25 турски лири.

Както от позиция на устойчивостта на публичните услуги, по този начин и от позиция на попречване на финансовите загуби на търговците, беше реализирано съглашение за 40-процентна промяна на цените, съобщи основният секретар на общината Кан Акън Чаглар, изтъквайки полемиките на среща, извършена преди два дни.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР