Общината в Дупница ще прехвърли безвъзмездно на държавата 4 от

...
Общината в Дупница ще прехвърли безвъзмездно на държавата 4 от
Коментари Харесай

Община Дупница прехвърля на държавата 4 язовира

Общината в Дупница ще трансферира безплатно на страната 4 от язовирите си поради финансова неспособност да ги поддържа, предлага в отчет до общинския съвет кметът инж. Методи Чимев.

От години обектите не се употребяват за нищо, някои са и маломерни.

Два от язовирите се намират в местността „ Драгочо “ и „ Орешето “  в землището на село Бистрица, другите два - в местностите „ Секулица “ и „ Пладнището “ в землището на село Палатово.

Те бяха изведени от употреба още в края на предходната година, откакто Държавната организация за метеорологичен и механически контрол издаде наставления на община Дупница за обезопасяването и поддръжката им.

Поддържането и реконструкцията на водоемите изискват забележителен финансов запас. Това са непостижими разходи за общината.

И от управата в Бобов дол имат подготвеност да трансферират 3 язовира, за които общината отнесе и санкция от  1000 лв. от Регионална инспекция за опазване на околната среда за неприятно стопанисване, споделя кметът Елза Величкова.

Водолази желали от общината 15 хиляди лв., единствено с цел да се спуснат до дъното на единия от язовирите и да ревизират редовността на изпускателен кран, който е под метри кал и наноси, доби тя.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР