Общината в Бургас започна една акция,която е насочена към най-възрастните,

...
Общината в Бургас започна една акция,която е насочена към най-възрастните,
Коментари Харесай

Ето къде раздават безплатни маски на възрастни хора ВИДЕО

Общината в Бургас стартира една акция,която е ориентирана към най-възрастните, сподели NOVA.

Ще се раздават безвъзмездни защитни маски във времето за извършване на покупки сред 8:30-10:30 часа на всеки бургазлия над 60 години, който не е съумял да се достави с маска. Екипи от доброволци ще има всеки ден пред 14-те огромни хипермаркета в града.

"Общо 23 души - доброволци, ще раздават маски на възрастните в огромните хипермарките на Бургас. Установихме, че доста от възрастните хора пазарят без маски. Загрижени за тяхното здраве, взехме решение, че това е една добра самодейност. Тя ще продължи и през идващите дни, тъй като е значимо да запазим здравето на възрастните ", изясни зам.-кметът на Бургас Йорданка Ананиева.

"Само през днешния ден ще бъдат раздадени към 5000 маски. Това е по изследване, което сме създали авансово за приблизителния брой на възрастните, които пазарят в диапазона сред 8:30 и 10:30 часа.

Отделно сме сложили дезинфектан на входа на всеки хипермаркет, както и на публични места като спирки, с цел да могат с изключение на маските, хората да се дезинфекцират ", добави тя и разясни, че маските са обезпечени от община Бургас, огромна част от тях са подаяние.

Възрастните хора, към които е ориентирана самодейността, поддържат концепцията за Общината. Те обясниха, че в аптеките не са съумели да открият и да си закупят защитно средство.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР