Общината в Бобов дол остана без интернет след акцията на

...
Общината в Бобов дол остана без интернет след акцията на
Коментари Харесай

И в Бобов дол останаха без интернет след акцията на ГДБОП

Общината в Бобов дол остана без интернет след акцията на ГДБОП в офисите на кабелния оператор за града, заяви БНР.

Общинската администрация е имала съществени усложнения в работата си, чиновниците работели с телефоните си, а трябвало да готвят доклади и разбори.

Кметът Елза Величкова се надява до на следващия ден интернет връзките на общината да бъдат възобновени изцяло, с цел да могат да работят обикновено.

По думите ѝ цялостен Бобов дол употребява един оператор - в Дупница, където след интервенцията на ГДБОП бяха конфискувани конфигурации и съоръжение, беше арестуван и IT-специалист.

Тя разяснява още, че през почивните дни са почнали последователно обновяване на излъчването на телевизионни канали.

Интернетът в Дупница, района и Югозападна България е изцяло възобновен, като са вероятни разстройства, афишират от оператора. Абонатите би трябвало да пренастроят тв приемниците си да преминат на аналогов сигнал от менюто за настройки на тв приемника.

Бобов дол няма обикновено покритие на централните с народен обсег мобилни оператори и клиентите нямат огромен избор.

Припомняме, че по-рано през днешния ден кабелните оператори обявиха в позиция до медиите, че поддържат страната в ограниченията против пиратството.

Шефът на на Асоциацията на българските радио-и телевизионни оператори (АБРО) Анна Танова, съобщи, че кабелното пиратство нови щета на малките екрани и хазната. Тя бе безапелационна, че не се цели заличаване на дребния и междинния бизнес.

На 13 юни ГДБОП влезе в офиси на кабелния оператор " Кабел Сат Запад " в Кюстендил, Дупница, Благоевград и Гоце Делчев.

Вследствие на акцията огромна част от жителите на Гоце Делчев останаха без телевизия и интернет, което провокира митинг в града. Такива недоволства имаше и в други градове по страната.

По думите на юристът Емил Василев зад интервенцията на маскираните стоят корпоративни ползи.

Вътрешният министър Младен Маринвов съобщи от Народно събрание, че интелектуалното пиратство за България е сериозен проблем, с който Министерство на вътрешните работи ще се бори отсега нататък.

Говорителят на основния прокурор Румяна Арнаудова пък уточни, че 700 000 консуматори на телекомуникационни оператори са в сивия бранш. Общо 60 телевизионни български и непознати стратегии на пет кабелни оператори били популяризирани в нарушаване на Закона за авторското право и сродните му права. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР