Общината ще възстанови тролейбусната мрежа до Тунела, която беше свалена

...
Общината ще възстанови тролейбусната мрежа до Тунела, която беше свалена
Коментари Харесай

Общината ще възстановява мрежата до Тунела

Общината ще възвърне тролейбусната мрежа до Тунела, която беше свалена при градежа на 30-метровата кула, издигната за откриването на Европейска столица на културата. Това излиза наяве от заповедта на кмета до представителите на компания " Градски превоз - Пловдив " АД Ангел Батаклиев и Николай Митов, синдик на сдружението.

" Премахването на мрежата е с краткотраен темперамент, като след закриващото събитие Община Пловдив ще постави старания да я възвърне в посочения сектор ", твърди градоначалникът в писмо до управлението на " Градски превоз ". Той прецизира, че това ще стане при съществуване на средства в бюджета, и изяснява в заповедта, че демонтажът на мрежата се подхваща " за обезпечаването на сигурност на живота и здравето на жителите, държавни глави, представители на европейската комисия, европейския парламент, народни представители, представители на дипломатически корпуси, гостите ". Тролейбусните жици щели да основат риск от произшествия поради височината на кулата. Решението за премахването на мрежата е взето от общинската комисия с ръководител зам.-кмет Златин Велев.

Както " Марица " писа, съгласно изпълнителния шеф на сдружението Ангел Батаклиев с демонтажа на жиците на бул. " Цар Борис III Обединител " сред ул. " Патриарх Евтимий " и " Граф Игнатиев " на компанията, а надлежно и на града, се нанасят вреди в размер на близо 250 000 лв.. Батаклиев е изпратил несъгласие против заповедта на кмета, в което предизвестява, че тролейбусната мрежа, свалена с всички помощни уреди, не може да се употребява наново. " Ако разпоредите осъществяването на каквито и да било дейности в ущърб на собствеността на представляваното от мен сдружение, ще ги считаме за безчинство и ще сезираме за това съответните способени органи за унищожената тролейбусна мрежа ", акцентира в уведомлението Ангел Батаклиев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР