Общината ще подпомогне финансово провеждането на олимпийската волейболна квалификация за

...
Общината ще подпомогне финансово провеждането на олимпийската волейболна квалификация за
Коментари Харесай

Общината ще подпомогне финансово провеждането на олимпийската волейболна квалификация за мъже

Общината ще подкрепи финансово провеждането на олимпийската волейболна подготовка за мъже – едно от топ събитията в спортния календар на Варна за тази година. Съветниците от ПК „ Младежки действия и спорт “ дадоха позитивно мнение за отпущането на 60 000 хиляди лв. от локалната хазна.

„ Организацията на шампионата от най-високо равнище коства над 2 млн. лв.. На този декор нашето присъединяване е алегорично, с което демонстрираме съпричастността си към събитието “, сподели пред съветниците Кристиан Димитров, шеф на дирекция „ Спорт “ в Община Варна.

Спортното събитие ще се състои от 9 до 11 август 2019 година в зала „ Конгресна “ на Двореца на културата и спорта, която дава отговор на най-високите условия за осъществяване на интернационалните надпревари по волейбол. Освен българския народен тим в шампионата ще вземат участие националните селекции на Пуерто Рико, Египет и Бразилия.

„ Това е шансът ни да се класираме за Олимпийските игри в Токио през 2020 година Очаквам събитието да премине при голям интерес от страна на варненските фенове. Почти всички билети към този момент са разпродадени, изключително за мача с Бразилия “, добави Димитров.

През август във Варна ще се организира и първи прелиминарен кръг от Европейския клубен шампионат по футзал –„ Шампионска лига “, под егидата на УЕФА. Събитието, което общината ще подкрепи с 19 320 лева, ще се състои в интервала 28-31 август в зала „ Конгресна “ на ДКС. Турнирът по футзал ще е с безвъзмезден вход, като една от задачите е да се разпространява този спорт измежду подрастващите и измежду децата, стана ясно на съвещанието.

Варна ще бъде хазаин и на грандиозно бойно събитие. Най-добрите таекуондисти в света идват в България. Освен в София те ще покажат атрактивни техники от източното изкуство и пред варненска аудитория. Демонстрациите са планувани за 16 октомври в Двореца на културата и спорта с вход свободен. Събитието ще бъде съфинансирано от локалната хазна с 12 730 лева

Община Варна ще поддържа и още едно спортно мероприятие, планувано за 28 септември 2019 година След огромния триумф на самодейността за фамилни игри „ Варна играе “ през май уредниците оферират да осъществят второ издание, което да се организира в границите на Европейската седмица на спорта. Съветниците дадоха единодушието си събитието да бъде подкрепено с 8 300 лева

Средствата за всички тези спортни мероприятия ще бъдат обезпечени от бюджета за интернационалната регата „ Тол Шипс “, която тази година не се състоя, а за нея в тазгодишния общински бюджет бяха гласувания 500 хиляди лв..

На днвшното съвещание съветниците утвърдиха и предложение от кмета Иван Портних стадионът в с. Тополи да бъде възложен на локалния футболен клуб за безплатно прилагане за период от 5 години. Поддръжката на терена и пространството към него ще е за сметка на съдружие „ ФК „ Тополи 2010 “ “. При подписване на контракта ще бъде включена уговорка, че при мероприятия на община Варна сдружението ще преотстъпва стадиона.

Разгледано беше и искане от „ Клуб по ледени спортове Одесос “ за удължение на контракта с Община Варна за безплатно прилагане на ледената пързалка в кв. „ Младост “. Членовете на комисията дадоха единодушието си клубът да употребява оборудването още пет години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР