Общината сега не работи за хората, а за кмета и

...
Общината сега не работи за хората, а за кмета и
Коментари Харесай

Иван Панайотов: На 27 октомври избираме да продължим със застоя или да включим на скорост и Пазарджик да стигне там, където му е мястото

Общината в този момент не работи за хората, а за кмета и доближените до него няколко компании, споделя претендентът на ГЕРБ за кмет на града Иван Панайотов пред "24 часа ".

Можем да удвоим броя на общинските съветници на ГЕРБ и да образуваме солидно болшинство, което няма да се крие зад регистрациите на някакви странни обединения от никому незнайни партии.

Много ми се желае, като минат изборите, да се обадя на щерка ми, която е учител в Германия, и да ѝ кажа, че поставихме началото и ще ни е нужна помощта на всички

– и на тези, които са напуснали града, и несъмнено, на нас, които продължаваме да живеем тук.


Г-н Панайотов, с какво въодушевление влизате в акцията за локалните избори на 27 октомври?

- С чувството, че ни следва доста сложна и доста значима акция. Трудна, тъй като съперникът ни Тодор Попов няма да жали средства и старания, с цел да завоюва още веднъж. И значима, тъй като от тази акция зависи по какъв път ще тръгне община Пазарджик.

Дали ще продължим със застоя и инерцията, или ще включим на скорост и ще стигнем там, където ни е мястото. Да си призная, малко ми е мъчно да вляза в тази нова роля на претендент за кмет.

Ние, пожарникарите, нямаме префинения език на професионалните политици, привикнали сме повече да действаме, в сравнение с да приказваме

Но ми се коства, че това през днешния ден може да ми бъде от изгода. Пазарджик има потребност от работа и отново работа, а не от напудрени обещания. В това съм сигурен.

- Започнахте с сериозна оценка към господин Попов, а на всички места той приказва за триумфи и вероятности?

- Аз съм последният човек, който ще каже, че Тодор Попов не е направил нищо. Но можеше да се направи доста повече. За последните 12 години в общината са усвоени близо 270 млн. лева за планиране и строителство.

Та за тези пари можехме да построим един нов град! По отношение на евросредствата – контрактуваните са 40 млн., което прави по 400 лева на човек. Средната стойност за България е 1000 лева

Източник: 24 часа

Ето да вземем за пример община Велинград с три пъти по-малко население е усвоила 30 млн. Десетки хиляди души напуснаха общината в търсене на вероятност. Погледнете на картата на развиващия се Южен район и ще се убедите сами, че ние сме някаква сива зона на фона на останалите. И хайде да бъдем почтени

- по-голямата част от нещата са се случили не посредством, а макар Попов

- поради тактиката на ГЕРБ и държавното управление за развиване на районите. И по тази причина е доста значимо да има доверие сред локалната и централната власт. Доверие към Попов явно няма.

Имаме увещание от разнообразни представители на държавното управление и персонално от премиера Борисов, че нещата в това отношение ще потръгнат. Но първо ние би трябвало да си подредим къщичката.

- Сега какво не ѝ е подредено? - От години в общината господства една философия и процедура на ръководството, която е пагубна за развиването ѝ. Общината не работи за хората, а за кмета и доближените до него няколко компании.

Погледнете на какви цени се вършат публични поръчки и ще се хванете за главата.

Всичко това се случва с помощта на едно чинно болшинство от съветници, чиято огромна горделивост е, че са самостоятелни и не са партийни.

Ама аз знам, че демокрацията се прави от партии. Ако не си подвластен от партия в политиката, от какво си подвластен тогава?

Благодарение на този модел община Пазарджик е натрупала към 38 млн. лева задължения Поне това са забележимите, които няма по какъв начин да бъдат прикрити.

При състояние че Попов я поема на 7 млн. плюс. И по-лошото e, че тази дългова рецесия се задълбочава. Вече не остана и нищо общинско за пласиране. Много мощно сме се засилили към нанадолнището и в случай че не спрем тази наклонност, притеснявам се, че ще ни заболи доста неприятно. Да, нас ще ни заболи - всички тези, с чиито налози се “храни” ръководството на Попов.

В това отношение би трябвало да вземем доста незабавни ограничения. Затова предлагаме на жителите на община Пазарджик едно намерено, честно и отговорно към тях ръководство.

Вече водихме диалози с държавното управление и имаме неговото увещание, че ще ни помогне, стига в точния момент да тръгнем по нов път с финансите и оздравяването.

- В такава обстановка елементарно или мъчно е да говорите с хората? - Тази обстановка основава чувство за липса на вероятност, съмнение към партиите и институциите, отвод от присъединяване в изборите.

Така че на мен ми е доста мъчно да ги убедя, че нещата могат да се получат. Необходимо е да създадем едно положително ръководство. Управление, учредено на ясни правила и отговорност. Управление, зад чиито решения стои съществено

стратегическо обмисляне Управление, което се употребява с доверието и на жителите, и на централната власт. Ние можем да го реализираме. В листата на ГЕРБ има чудесни експерти в разнообразни сфери, имаме и много хора от гражданската квота.

Сигурен съм, че имаме опция да удвоим броя на общинските съветници на ГЕРБ, към които да образуваме солидно болшинство, което няма да се крие зад регистрациите на някакви странни обединения от никому незнайни партии.

Знаете ли, доста ми се желае, като минат изборите, да се обадя на щерка ми, която е учител в Германия, и да ѝ кажа, че поставихме началото и оттук насетне ще ни е нужна помощта на всички

– на тези, които са напуснали Пазарджик, и, несъмнено, на нас, които продължаваме да живеем тук. Инж. Иван Панайотов е роден на 7.8.1959 година в гр. Панагюрище. Завършил е Висша специална школа („Георги Димитров"1969-1987 “Георги Димитров” - Министерство на вътрешните работи, с профил “Противопожарна охрана”.

През времето на своята работа е минал през всички изпълнителски и управителни равнища в структурите на пожарната. От 2000 година е шеф на ОУ ПБЗН

- Пазарджик, а след това и шеф на РД ПБЗН - Пазарджик. За професионализма и достиженията в работата си е награждаван неведнъж от управлението на Министерство на вътрешните работи и Групово дело ПБЗН.

Той е отличен с наградата “Пожарникар на годината” за 2018 година, а във връзка професионалния празник на Министерство на вътрешните работи през тази година

- и с почетно отличие “За героизъм и заслуга I степен”. През август инж. Иван Панайотов навърши 60 години и напусна системата на вътрешното министерство след 36 години вярна и самоотвержена работа в името на хората и публичния интерес.

“Винаги съм съветвал моите подчинени да се слагат на мястото на страдащия и онеправдания. Считам, че това е формулата за триумф!”, разяснява след номинирането му за кмет на Пазарджик инж. Иван Панайотов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР