Общината пуска на търг с явно наддаване стари къщи, които

...
Общината пуска на търг с явно наддаване стари къщи, които
Коментари Харесай

Вадят къщи на Жилфонд за продан

Общината пуска на търг с очевидно наддаване остарели къщи, които се стопанисват от " Жилфонд ". От администрацията изясняват, че те са остарели и мъчно се поддържат, а в това време градският бюджет има потребност от свежи пари. На идната сесия, планувана за 30 май, ще се преглежда предлагането на зам.-кмета инж. Димитър Кацарски за продажба посредством търг на едноетажна къща на ул. " Гео Милев " 24 в регион " Централен ". Тя е с повърхност 54,40 кв. метра, само че се продава и част от дворното място. Предложената начална цена на парцела е 42 600 лв. без Данък добавена стойност. Къщата към този момент е била оповестена, само че за нея нямаше претенденти, твърди зам.-кметът. Той прецизира, че в жилището няма общински наематели.

За 97 000 лв. се продава отново на търг парцел на ул. " Мадара " 10 (до Аджисан махала). Толкова ще е стартовата цена за тристайното жилище и една втора от дворното място. Сградата е на един етаж.

За повторно администрацията желае съветниците да разрешат Антовата къща на ул. " Княз Церетелев " в Стария град да бъде оповестена на търг, само че чартърен за пет години. Къщата е монумент на културата и на последната сесия предлагането на зам.-кмета Кацарски не съумя да събере нужния брой гласове. Имотът е пожелан от " Свободна зона " АД, в което Община Пловдив има 85 % присъединяване.

В бюджета за тази година Община Пловдив е възнамерявала да получи най-малко 6 млн. лв. от покупко-продажби с парцели, в това число от продажба на търг.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР