Общината обяви в петък, че е приключила обществената поръчка за

...
Общината обяви в петък, че е приключила обществената поръчка за
Коментари Харесай

Докъде стигна работата по двата буферни паркинга за камиони в Русе?

Общината разгласи в петък, че е завършила публичната поръчка за избор на реализатор за планиране и създаване на буферен паркинг за тежкотоварни коли по бул. „ България “- благосъстоятелност на Община Русе. Това е така наречен дребен паркинг, който е на терен от 45 дка и ще е предопределен за 75 тира.

За реализатор е избран единственият участник в процедурата – „ Люник “ ЕООД, записана в Драгоман. Дружеството е предложило да извърши дейностите за период от 320 календарни дни. Средствата за строителството възлизат на 3 млн. лева и са обезпечени с разпореждане на Министерския съвет от 5 ноември 2021 година

Теренът е разчистен от шубраци и дървета, преди да бъде определен изпълнителят, с цел да може да се спести време и да може дейностите да стартират допустимо най-бързо, предава. Спечелилата компания е дала цена от 2 949 650 лева без Данък добавена стойност (3 539 580 лева с ДДС), което с близо 10 000 лева по-малко от посочената индикативна стойност на обекта.

На паркинга се планува строителство на бетонова площадка за паркиране на тирове със 75 паркоместа, острови с тротоари и озеленени площи дружно с техническата инфраструктура, една тоалетна. Паркингът ще бъде ограден с преграда за вход/изход на товарните коли и павилион за обслужващия личен състав на бариерата. След построяването му община Русе ще поеме ръководството на паркинга.

Много по-напреднали са дейностите към огромния паркинг в прилежащия парцел, който се прави от „ ТирПаркингРусе “ ЕООД. През август 2022 година сдружението завоюва състезанието за основаване на възмездно право на градеж върху терен общинска благосъстоятелност за период от 30 години. Фирмата завоюва, наддавайки за отстъпеното право на градеж 18 200 000 лева

От тях 6% (или малко над 1 млн. лева.) бяха изплатени на Община Русе преди сключване на контракта, а остатъкът от достигнатата на състезанието цена ще се заплаща на 29 равни годишни вноски или малко под 600 000 лева на година. Това ще обезпечи твърди доходи в общинската хазна, напомнят от общината.

Паркингът ще бъде върху терен от 163 декара, за 700 тира, ситуиран преди влизане в града. В момента там са насипани камъни, правят се изкопни действия и има струпана доста техника. Спечелилата компания е поела ангажимент паркингът да се построи за 165 дни след издаване на разрешението за градеж.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР