Общината обсъжда идеята да реставрира старите трамваи, тролеи и автобуси,

...
Общината обсъжда идеята да реставрира старите трамваи, тролеи и автобуси,
Коментари Харесай

Обсъжда се реставриране на трамваите, за да се превърнат в атракция

Общината разисква концепцията да реставрира старите трамваи, тролеи и рейсове, които да бъдат като атракция в столицат а, оповестиха от Нова телевизия.

По думите на вносителя Симеон Ставрев, проектът е общо 28 трамвая, тролея и рейса да бъдат реставрирани. Той добави, че случи ли се това, транспортните средства може би ще тръгнат по пътя на другите трамваи.

" Невероятно културно и преносимо завещание, което ние владение и което, в полза на истината, сега изгнива по гаражите ", счита вносителят Симеон Ставрев.

Ставрев споделя, че тази мотриса е основана през 1924 година. Първо е превозвала служащи, а по-късно е била пътническа . Жителите и гостите на София могат да се возят на нея на избрани събития. Могат и да я наемат за празници.

Той предлага да се направи музей на историческия състав на София или да го комбинираме дружно с музей на столицата . Като прибавя, че другият вид е част от тези транспортни средства да бъдат в придвижване.

В столичния общински съвет се разисква и дали част от ретро машините могат да се трансфорат в кафенета или книжарници.

Председателят на Столичния общински съвет Карлос Контрера добави, че би трябвало да се откри отговор на въпросите по тази причина дали тази реставрационна стратегия е дълготрайна, кой по какъв начин ще прави и по какъв начин ще я финансира. Той счита, че въпросът е концептуален.

По думите му излиза наяве, че идната седмица предлагането ще бъде гласувано в Столичния общински съвет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР