Общината и полицията в Бургас са предприели мерки за да

...
Общината и полицията в Бургас са предприели мерки за да
Коментари Харесай

Транспорт за хората с увреждания предлага община Бургас за изборите

Общината и полицията в Бургас са подхванали ограничения с цел да премине умерено изборният ден в града . Част от тях включват краткотрайна организация на придвижването наоколо до спортна зала " Бойчо Брънзов ", където се събират всички бюлетини от изборния ден. Ограничението за паркиране на коли в региона на залата е от 13.00 часа на 26 май до 08.00 часа на 27 май. То се отнася и за улиците наоколо до залата.
По отношение защитата на изборния ден в Министерство на вътрешните работи е отворена денонощна телефонна линия за приемане на сигнали, свързани с нарушавания на изборния развой. Телефонът, който могат да употребяват жителите е 02/982 22 32, имейлът за сигнали е  [email protected].
В деня на изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май, чиновниците от звено „ Български документи за идентичност “ при ОДМВР ще работят от 8.30 до 19.30 часа. Още преди датата на осъществяване на изборите е основана организация българските жители, които нямат издадена персонална карта или не имат годни документи, да имат опция да упражнят правото си на глас.
Ускорено е издаването на персонални карти, при положение на кражба и щета на документа.
В изборния ден община Бургас обезпечава превоз на гласоподаватели с увредeно зрение или със усложнения в напредването. Те би трябвало да подадат поръчка на  телефони - 056 831 431,  0887 754 305, 056 810 943, 0888 910 739.    
Безплатен транспорт в изборна нощ община Бургас и " Бургасбус " осигурятват  на членовете на секционни изборни комисии. Има се поради, че предаването на протоколите и бюлетините в спортна зала " Бойчо Брънзов " се прави до късно през нощта, а доста от хората живеят надалеч от комплекс " Зорница ". Безплатните рейсове са с надпис " Избори ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР