Общината е подписала договора с Технопътстрой в средата на май.

...
Общината е подписала договора с Технопътстрой в средата на май.
Коментари Харесай

"Технопътстрой" спечели поръчка за 4.7 млн. лв. в Гълъбово

Общината е подписала контракта с " Технопътстрой " в средата на май. Срокът за осъществяване е 180 дни

© Георги Кожухаров Още по тематиката
Община Гълъбово още веднъж разгласи " незабавна " поръчка за 4.8 млн. лева

Новото в процедурата са поканените компании, този път и общинското сдружение
20 мар 2017
Община Гълъбово приключи поръчка с договаряне за 4.8 млн. лева

Поканените " Ултрастрой " и АБ на място са поискали повече пари за създаване на насипи по реката
29 ное 2016
Гълъбово предложения единствено компании от орбитата на Пеевски в " незабавна " поръчка

Наводнения в града е имало и преди четири, и преди две години. Но дигите ще се строят на пожар, с цел да няма намерено съревнование за контракта за съвсем 5 млн. лева
2 ное 2016

Ямболската " Технопътстрой " ще построява защитни насипи по река Сазлийка в Гълъбово. Договорът за това е бил подписан от общината в средата на май, само че е оповестен преди броени дни. Компанията е предложила най-ниската цена - 4.7 млн. лева, което беше единствен аршин. За контракта се състезаваха още две компании - пловдивската " Сиенит " и общинската " Благоустройство и непорочност ", чиито предложения бяха малко по-високи.

Това беше следващият опит на община Гълъбово да реши казуса с периодическите наводнения в града. Подобна незабавна процедура беше прекъсната в края на предходната година, откакто поканените три други компании желаеха по-висока от плануванаъа цена.

Оферти

Поръчката беше предоставена посредством договаряне без авансово съобщение, защото строителните работи бяха избрани като спешни. Договорът включва възобновяване на уреди от инфраструктурата и корекционни мероприятия на река Сазлийка, а оптималният бюджет на общината беше 4.815 млн. лева

Да подадат предложения бяха поканени общо три компании. " Технопътстрой " предложи цена от 4.677 млн. лева без Данък добавена стойност и период за осъществяване 180 календарни дни, с което завоюва поръчката. Самият контракт планува опция за смяна на цената, в случай че по време на строителството се откри, че се постановат спомагателни работи. Компанията е предложила гаранционен период от 8 години.

На второ място е офертата на " Сиенит строителна група " - 4.715 млн. лева Компанията взе участие интензивно в построяването на индустриалната зона край Пловдив и неотдавна получи 16.5 млн. евро заем от Българската банка за развиване. Последна се класира гълъбовската общинската компания " Благоустройство и непорочност ", която предложи по-малко от 1 лева под оптималната цена.

Победителят

" Технопътстрой " е записана през 2002 година в Ямбол и е еднолична благосъстоятелност на Йордан Йорданов. Занимава се главно със строителство на пътища и инфраструктура, като през годините е взела участие в консорциуми с разнообразни компании от бранша, постоянно със свързаната с " ПСТ груп " " Бургаспътстрой ". Имала е миноритарно присъединяване в ямболската " Технострой - инженеринг 99 ", където си е партнирала с " Трейс груп холд ", " Дойч инвест " на Дойчо Дойчев и някогашния народен представител от Българска социалистическа партия Стоян Проданов, само че в последния лист на акционерите от 2016 година не участва като съсобственик.

Като цяло бизнесът на " Технопътстрой " не е огромен - приходите й за 2016 година са 5.5 млн. лева, въпреки че миналата година са били двойно повече. По данни за предходната година в компанията работят 120 души. През 2003 година сдружението приватизира " Заводски градежи - ПС - Ямбол ", която създава произведения от бетон за строителството. " Технопътстрой " завоюва с оферта за 500 хиляди лева в съревнование с още една ямболска компания, като Йорданов тогава разяснява, че ще финансира покупката със лични средства и заеми. За предходната година " Заводски градежи " има 688 хиляди лева оборот и 12 чиновници.

Бърза поръчка

Това беше втората бърза процедура, оповестена от община Гълъбово с автограф на заместник-кмета Пламен Бараков, за последната половин година. При предходното договаряне през октомври бяха поканени други три компании - " Ултрастрой ", " Трансстрой - Бургас " и хасковската АБ, които по един или различен метод се свързваха с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Процедурата обаче беше прекъсната, откакто и трите претендента желаеха по-голяма сума от плануванаъа от общината. Това стана по време на самите договаряния, въпреки че първичните им предложения влизаха в бюджета. Четири месеца по-късно - през март тази година, общината още веднъж разгласи незабавна поръчка с мотив, че коритото е затлачено и при изобилен дъжд се получава приливна вълна, която прелива през дигите. Такива случаи имаше още през 2014 година, когато беше оповестено и бедствено състояние.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР