Общината брои над 30 млн. лева за външни услуги Търсят

...
Общината брои над 30 млн. лева за външни услуги Търсят
Коментари Харесай

Законът за охранителната дейност не касае Община Пловдив

Общината брои над 30 млн. лв. за външни услуги Търсят кой да варди в „ Капана “ за Пловдив 2019
Законът за охранителната активност не се отнася за Община Пловдив, а по-скоро има смисъл за по-малките обитаеми места, с цел да пазят земеделските ниви, горите, пасищата. Това изясни през март м.г. кметът. Той уточни, че с изключение на полицейските ръководства на Министерство на вътрешните работи администрацията разполага с още няколко структури, които имат ангажимент за опазването на публичния ред и сигурността в града. Това са Общинска полиция, Общинска защита и Инспекторатът.

Общинската полиция, която наброява към 60 униформени, се устоя от градския бюджет и се подчинява на кмета, с изключение на на Министерство на вътрешните работи.

В Общинска защита са назначени 290 чиновници, чиято съществена роля е да управляват спазването на локалните наредби - за непорочност, екология, звук, паркиране. Предприятието има лиценз за защита, само че единствено на общинско имущество. Денонощни патрули на компанията дебнат за извършители на Главната, в Цар-Симеоновата градина, ул. „ Райко Даскалов ” и „ Капана ”. Нощни обходи са въведени в Стария град. Охранителите нямат право да носят огнестрелно оръжие, само че са оборудвани с палки и белезници.

Още 50 чиновници от Инспектората, кръстен Общинското ФБР, кръстосват улиците на Пловдив с задачата да наблюдават за реда. На нарушителите се сформират наставления и актове, по които към този момент в Община Пловдив постановат наказания.

Независимо от армията охранители и служители на реда, няма ден без потрошени автобусни спирки, пейки, мантинели, пътни знаци. Десетки заслони са счупени, а най-фрапиращ образец за вандализъм е пешеходният подлез от северната страна на Тунела, където към този момент няма една оживяла стена. Краде се на пакост, в това число посадените в градинките и на разграничителните линии цветя, шубраци и фиданки. Режат се маркучи на поливните системи, като че ли съзнателно желаят да се вреди. След като са изчистени, още веднъж по фасадите се появяват графити, само че няма по какъв начин до всяка постройка да дежури служител на реда или общински охранител.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР