Общинарят Бенчо Бенчев най-вероятно ще се сдобие със солидно обвинение

...
Общинарят Бенчо Бенчев най-вероятно ще се сдобие със солидно обвинение
Коментари Харесай

Общинарят от БСП,замесен с Очите,крил тефтер за дължимите на боса пари


Общинарят Бенчо Бенчев най-вероятно ще се снабди със солидно обвиняване от спецпрокуратурата. Голямо количество оръжия са открити в известния с прозвището си зърнен необут. Проверява се дали оръжията са законно притежавани.

Бенчев ще дава отговор за укривателство и за пране на пари. В оптимално къси периоди ще завърши процедурата по екстрадиция на Димитър Желязков Очите от Турция. Това стана ясно от думите на заместник-главния прокурор Иван Гешев за разрушената тайфа на несебърския необут.

Той не е нерешителен и няма репутационни проблеми да се яви пред българското правораздаване, разяснява той в отговор на въпрос дали Очите ще чака делото за екстрадицията му. Гешев се заяде с други клиенти на Темида, които се крият в прилежащи страни. Месец е работено по разбиването на групата на Очите.

Гешев уточни, че това не е дълго време и даде за образец Съединени американски щати, където следствията текат даже с години. Над 30 разнообразни адреса са претърсени. Разследващите са ревизирали компания, които публично не се водят на Желязков, само че за никого не било загадка, че са на подставени лица.

Претърсени са и домашни адреси. На 3 август Очите е влезнал в южната ни съседка с кола на компания на Бенчо Бенчев. Общинарят е бил с Желязков. На негово име и на още един човек са били регистрирани стаите в Турция. Очите не е бил регистриран като посетител на хотела.

Разследващите са намерили тефтерче в дома на Бенчо Бенчев, в което се показва какви суми да се отделят за водача на незаконната група. Заедно с Бенчев бе заловен и екс народен представител от Движение за права и свободи. Преценяват се събраните доказателства все още.

Прокурор Гешев се похвали, че са се нараснали очевидците по следствието. Процесът по следствието е динамичен, както изясни заместник-главния прокурор.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР