Общинарите в Асеновград подпомогнаха финансово Кръстьо Момчилов - треньор на

Общинарите в Асеновград подпомогнаха финансово Кръстьо Момчилов - треньор на ...

По 2 000 лв. отпусна ОбС-Асеновград за треньор по волейбол и болна от муковисцидоза.

Общинарите в Асеновград подпомогнаха финансово Кръстьо Момчилов - треньор на волейболния клуб в града. Идеята е по предложение на асеновградските спортни клубове. Средствата, който се отпуснаха с решение на Общински съвет-Асеновград, са в размер на 2 000 лева. Чрез тях Момчилов ще подпомогне покриване на разходите си по смяна на тазобедрена става, чиято обща стойност е в размер на над 6 600 лева. Волейболният треньор е с установена двустранна коксартроза. Заради това, през миналия месец му е извършена тотална смяна на дясна тазобедрена става.
Тъй като сумата е непосилна за семейството, а и предстои подмяна и на лявата тазобедрена става, след което - и дълго лечение, спортните клубове в Асеновград се обединиха в общата идея. "За съжаление и на нашите клубове също са ограничени и реалната помощ, която можем да предложим, е нищожна", казват в обръщението си за подкрепа от общината колегите на Момчилов. Поради заболяването си пък той самият няма възможност да води тренировките на отбора, вследствие на което спадат резултатите, а от там и финансовото подпомагане на клуба. Към момента волейболният треньор и съпругата му разчитат единствено на нейната заплата в семейството.
Освен на Кръстьо Момчилов, общинските съветници на Асеновград подпомогнаха и още двама асеновградчани. Още 2 000 лева те отделиха за 44-годишната Камелия Чернева. Средствата са необходими на жената за закупуване на животоспасяващи лекарства и консумативи. Чернева страда от рядкото заболяване муковисцидоза и за да поддържа състоянието си се налага в домашни условия ежегодно да провежда скъпоструваща венозна антибиотична терапия, която е с различна продължителност. Общата стойност на медикаментите е в размер на близо 4 000 лева. Камелия получава пенсия в размер на около 230 лева и интеграционни добавки от 22,50 лева, отпускани ежемесечно от Дирекция "Социално подпомагане-Асеновград". Асеновградчанката е една от малкото пациенти, носещи заболяването, доживели до тази възраст.
200 лева бяха отделени и за подпомагане на абитуриентка, останала с един родител.
Местните съветници отпуснаха 100 лева и за майка на дете, което е на 2 г. и 6 м. Тя е неомъжена и поиска помощта от общината, за да може да закупи дрехи и храна за рожбата си. Лидия Исакова е на 39 г. Тя казва, че отглежда детето си сама, майчинството й не е платено и няма доходи от трудова дейност. Единствените й приходи са в размер на 40 лева месечно от детските добавки. Лидия Исакова вече веднъж е получавала еднократна социална помощ с решение на Общински съвет-Асеновград през 2018 г. в размер на 200 лева.

Източник: actualno.com