Община Ямбол внесе сигнал до Районна прокуратура и ОД на

...
Община Ямбол внесе сигнал до Районна прокуратура и ОД на
Коментари Харесай

Агресивен бизнесмен посегна на общински служители

Община Ямбол внесе сигнал до Районна прокуратура и ОД на Министерство на вътрешните работи - Ямбол за непозволени дейности и нападателно държание на локалния предприемач Валентин Ревански против чиновници на общината. Бизнесменът си е разрешил да насочва закани и даже да посегне на длъжностните лица, оповестиха от Община Ямбол, написа Дир.бг.

От пресцентъра на общината осведомиха, че на 16 януари следобяд двама чиновници от Дирекция " Устройство на територията и строителство ", взаимно с двама чиновници на Сектора за предварителна защита и запазване на публичния ред (СПООР) при община Ямбол са отишли на инспекция в региона на компания " Сакарела " ООД. Проверката е по отношение на дейности по осъществяване на влезнала в действие заповед за унищожаване на противозаконен градеж.

В хода на инспекцията служащ на компанията уведомява един от общинските чиновници, че притежателят Валентин Ревански желае да приказва с него по телефона. По време на диалога Ревански заплашва представителя на общината с думите: " Слушай, стартира да ми писва от тебе, изчезни незабавно от там, да не дойда да те разпилея ". По този метод към длъжностното лице, при осъществяване на служебните му отговорности, е отправена закана с предизвикателство на неподходящи последствия срещу неговата персона, акцентираха от общината.

" Още по-фрапиращо е развиването на случая по-късно. За да не провокират напрежение, общинските чиновници напущат офиса на компанията. При излизането им от постройката, с висока скорост се доближава бял джип, който стопира внезапно до тях. От возилото слиза Ревански, хваща ревера на служителя и го изблъсква с думите " Ще те разпилея, ей! ". След интервенция на чиновниците от Сектора за предварителна защита и запазване на публичния ред, въпреки че и към тях предприемачът се държи нападателно и надменно, настъпването на по-тежки последствия е предотвратено ", подчертаха от общината.

Съгласно Закона за устройство на територията (ЗУТ), при осъществяване на надзор по строителството, чиновниците имат право на свободен достъп до градежите, както и до постройките и оборудванията по време на тяхното прилагане, както и да изискват всички нужни за инспекциите документи, данни, легитимация, писмени информации и пояснения от участниците в строителството, от лицата на градежа и строителната площадка, от заинтересуваните администрации, от профилираните контролни органи и експлоатационните сдружения. С оглед на това в тази ситуация дейностите на атакуваното длъжностно лице са напълно законосъобразни и препятстването на осъществяването им е нелегално и неприемливо, означи в известието си Община Ямбол.

" Безпрецедентното посягане и надменност от страна на Ревански обаче не е първият случай, в който самозабравилият се предприемач попречва осъществяването на закона. Още преди година и половина по отношение на неговата компания " Сакарела " ООД са открити редица противозаконни градежи, за които от община Ямбол има издадени заповеди за унищожаване. Въпреки обжалването множеството от тези заповеди са доказани от Върховния административен съд още предходната година и подлежат на неотложно осъществяване. Вместо това, Ревански употребява всевъзможни административни и юридически пречки, с цел да отсрочи премахването на противозаконните си градежи, стигайки и до сегашния абсурден случай ", акцентираха от общината.

Община Ямбол изрече признателност към чиновниците си за професионалното им отношение и държание при зародилата обстановка. Апелира се " способените институции да извършат задълбочена инспекция, като при констатиране на нарушавания се потърси съответната наказателна и административна отговорност за гарантиране спазването на закона ".
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР