Община Ямбол премина от днес в лилавата ковид зона. Задълбочава

...
Община Ямбол премина от днес в лилавата ковид зона. Задълбочава
Коментари Харесай

Ямбол премина в лилавата ковид зона

Община Ямбол мина от през днешния ден в лилавата коронавирус зона. Задълбочава се наклонността да се разболяват от ден на ден деца- сега 112 са на домашно лекуване, 23 паралелки са под карантина.

Най-драстичен е скокът на новозаразени в регионалния град, където заболеваемостта към този момент е 1042 болни на 100 000 души, регистрирано на двуседмична база.
До края на седмицата учениците от 5 до 12 клас в общините Ямбол и Стралджа ще се образоват в електронна среда , само че от 1 до 4 клас остават в клас.За да се избегне скупчването на деца и да се лимитират контактите сред тях и се постановат по- строги ограничения, в това число и в междусрочната почивка, акцентира шефът на РЗИ – Ямбол доктор Радостина Калчева:

„Преустановява се провеждането на спортни извънкласни действия при децата в региона. Тази мярка е за период от две седмици.“

Ограничения работят към този момент и за пенсионерските клубове в региона, където визитата става наложително със документ. В лечебните заведения сега има задоволително свободни кревати, в това число и в реанимация. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР