Община Ямбол отбеляза Международния ден на младежта с поредица от

...
Община Ямбол отбеляза Международния ден на младежта с поредица от
Коментари Харесай

Доброволчески инициативи в Ямбол по повод Международния ден на младежта

Община Ямбол означи Международния ден на младежта с поредност от начинания.

В Културно-информационен център „ Безистена " се организира среща-диалог сред кмета на Община Ямбол Валентин Ревански и зам.-кмета Енчо Керязов и представители на Национален юношески конгрес, юношески организации и младежи от региона.

Валентин Ревански поздрави младежите във връзка Международния ден на младежта.

„ Вие, младежите на Ямбол, на България, сте нашето бъдеще. Лично аз и моят екип сме отворени за взаимна работа с младежи и юношески организации от нашия град и региона в създаването на планове, които биха били от изгода за нашето общество ", акцентира той в своето одобрение при откриването на събитието.

На срещата бяха показани дейностите и настоящия проект на Националния юношески конгрес и дейностите по отношение на младежта и младежките политики на Община Ямбол. Национален юношески конгрес е най-голямата платформа в България, която сплотява 45 юношески организации и е пълновръстен член на Европейския юношески конгрес.

Участниците бяха осведомени с плана „ Диалог на Европейски Съюз по въпросите на младежта " и опциите за присъединяване на младежите в процесите на формулиране на политики на локално равнище. По време на полемиката кметът Валентин Ревански отговори на въпроси на младежите, бяха разисквани въпроси по отношение на мястото на младежите, младежките организации и младежките пространства в границите на община Ямбол.

В същия ден се организираха и няколко доброволчески начинания с присъединяване на младежи от града и региона.

По самодейност на Община Ямбол и на локалната организация на Българския юношески червен кръст в Ямбол стартира възобновяване на детската велоплощадка в квартал „ Хале ". За осъществяване на концепцията управлението на Община Ямбол организира среща с ръководителя на Националния съвет на БЧК в София акад. Христо Григоров и с Николай Павлов, заместник-министър на младежта и спорта.

Предвидено е на реновираната и облагородена велоплащадка да се организират образования на деца и младежи от Община Ямбол по сигурност на придвижването и въпроси, свързани с предварителна защита на пътния травматизъм. Към тях се причислиха младежи от Ямболски юношески информативен център, НЧ „ Умение - 2003 " и Студия по изкуствата „ Белканто ".

Младите футболисти от Футболен клуб „ Арена " се включиха в самодейността по възобновяване на футболния терен на футболното игрище в Спортен комплекс „ Георги Дражев ".

Фондация „ Тервелъ ", която интензивно се включва в публичния живот на града провежда доброволци, които почистиха от боклуци предпазената околност „ Ормана " край Ямбол, където сега са в ход усилени действия по обновяване и облагородяване на това емблематично за генерации ямболци място за отмора.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР