Община Враца търси кой да пръска срещу вредители през 2022

...
Община Враца търси кой да пръска срещу вредители през 2022
Коментари Харесай

Община Враца търси кой да пръска срещу вредители

Община Враца търси кой да пръска против вредители през 2022 година, научи организация BulNews. В публичната поръчка влиза обработката на паркове, градини, междублокови пространства, зелени площи към транспортните линии, речни корита, гробищни паркове, пространства и дворни пространства на общински обекти и отнасяне на дървесна растителност на територията на общината против инсекти, акари и гризачи.
Регионална здравна ревизия Враца годишно прави наставление на кмета за осъществяване наложителни хигиенични и противоепидемични ограничения, касаещи дезинфекционни, дезинсекционни, деакаризационни и дератизиционни мероприятия. Целта е попречване на болести породени от инсекти, акари и гризачи, посредством осъществяване нужна обработка с препарати.
Обработката включва следните действия:
• Дезинфекция – Третиране на открити детски пясъчници от май до октомври. През интервала се правят две обработки годишно /при подадена поръчка от длъжностното лице-отговорник по договор/.
• Дезинсекция – Третирането се прави в интервала от март до ноември. Кратността, типа и площите на обработка се преценяват с климатичните условия, териториалното разположение на обитаемото място и биологията на типовете, против които се прави обработката. Не по-малко от три обработки за интервала.
• Дезинсекция против ларвицидна и имагинални форми на комари – четирикратна обработка против комари, в това число 1 ларвицидна през март-април, и при нужда спомагателни ларвицидни през април-май и 3 имагоцидни – юни-юли и август-септември.
• Деакаризация – Извършват се най-малко три дезакаризационни обработки срещу кърлежи през интервала пролет, лято и есен на общинските площи (включително и тревни), предопределени за публично прилагане.
• Дератизация – С цел попречване на болести излъчени посредством плъхове и мишки, ще се извърши най-малко една дератизационна обработка в обитаемоте места през пролетно-летния сезон и в случай че е належащо, ще се повтори през есента, във връзка със сезонната миграция на гризачите.
• Третиране на дълготрайната дървесна растителност за битка против листна въшка (Aphidoidea) - еднократна обработка против листни въшки на дърво от междинна големина Н до 10 м. през пролетния сезон преди разцвет /април-май/.
• Абонаментно осъществяване на дезинсекция на вътрешни пространства, в това число изби и приземни етажи против пълзящи и летящи насекоми – хлебарки, мравки, бълхи, мухи, дървеници, както и дератизация за надзор над популацията на нездравословни гризачи (залагане на примамки в специфични защитни сандъчета, тунелчета и други, които се закрепват и слагат на обозначени за задачата места в обектите;
• Ежемесечно профилактично наблюдаване на обектите и следваща обработка при установена необходимост).
Избраният реализатор би трябвало да употребява препарати, отговарящи на избрани условия. Те би трябвало да са позволени у нас, да имат бърз резултат, с ниска токсичност и къс карантинен интервал. Задължително е да са безвредни за хора и домашни животни и да не повреждат околната среда.
Прогнозната стойност на публичната поръчка е 42 185.83 лв.. Обектите, включени в листата на възложителя, са 27 на брой на обща повърхност малко под 360 декара.
Кандидатите реализатори могат да подават документи за присъединяване в публичната поръчка до 6 април, в това число.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР