"Община Враца стартира информационна кампания, в рамките на която ще

...
"Община Враца стартира информационна кампания, в рамките на която ще
Коментари Харесай

Община Враца започна превантивна кампания за коронавируса /снимки/

"Община Враца започва осведомителна акция, в границите на която ще бъдат раздавани материали с информация за Коронавируса, както и типовете превантивни ограничения, които могат да подхващат жителите. В постройката на локалната администрация е въведен пропускателен режим, за недопускане скупчването на доста хора на едно място. Същевременно за всички детски заведения, общински предприятия и обществени услуги са обезпечени маски дезинфектанти ", съобщи кметът Калин Каменов по време на взаимна оперативна среща с кметове на обитаеми места, ръководители на просветителни институции и обществени услуги.
Каменов добави, че са обезпечени и безконтактни термометри, които ще бъдат употребявани в административната постройка на Общината, както и в детски ясли и градини, обществени услуги и образователни заведения. Във всички обитаеми места на Враца и публични здания ще бъдат публикувани осведомителни материали, които са предоставени от Холсим и Рeгионалната здравна ревизия във Враца.
Областният шеф Малина Николова разяснява, че от 27 февруари е основан Медицински съвет за битка с Корона вируса към Областна администрация – Враца.
„ В рамките на вчерашното съвещание бяха разисквани съответните ограничения, подхванати от общините в региона, като се изготви и проект за деяние при възможни случаи на инфектирани с вируса. Към момента няма да бъдат преустановявани мероприятията навън “, добави още регионалният шеф.
Д-р Кети Ценова съобщи, че към Регионалната здравна ревизия има оголен денонощен телефон - 0879144830 , на който жителите могат да получават настояща информация за ситуацията в района. Тя добави, че достоверна информация за вируса и броят инфектирани може да бъде получавана от уеб страницата на Световната здравна организация, Министерство на здравеопазването и Регионалната здравна ревизия – Враца.
В рамките на срещата, здравни специалисти от локалната администрация срещнаха присъстващите с методите за предварителна защита от заразяване, като главните рекомендации бяха: по-висока персонална хигиена; отбягване тук-там, където има скупчване на доста хора; потреблението на дезинфектанти на алкохолна основа.
Експертите допълниха, че е от изключителна значимост при съществуване на температура, кашлица и общо неразположение да не се прибягва до самолечение, а да се потърси навреме здравна помощ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР