Община Враца ще продължи да реализира дейности по проект „Топъл

...
Община Враца ще продължи да реализира дейности по проект „Топъл
Коментари Харесай

Община Враца продължава да осигурява топъл обяд на нуждаещи се

Община Враца ще продължи да осъществя действия по план „ Топъл обяд 2016 “ до 31 декември 2019 година Това стана факт след подписано в допълнение съглашение сред община Враца и организация за обществено подкрепяне за удължение на контракта за непосредствено даване на безплатна финансова помощ по оперативна стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне.
Програмата се съфинансирана от Фонд за европейско подкрепяне на най-нуждаещите се лица. Размерът на финансирането на плана „ Топъл обяд “ е на стойност 284 941,45 лева
Общата цел на оперативната стратегия е обвързвана с понижаване на броя на живеещите в беднотия лица, посредством подпомагането им с храни. С продължение на дейностите по плана се обезпечава помощ и поддръжка за най-уязвимите групи от популацията: Лица и фамилии на месечно подкрепяне по реда и изискванията на член 9 от ППЗСП; Лица с потвърдена липса на приходи и близки, които да се грижат за тях; Самотно живеещи лица и фамилии, които не могат да се устоят, посредством имуществото си или труда си и получават пенсии в минимални размери В момента услугата се дава на 120 лица в две трапезарии на територията на града. Потребителите получават топлия си обяд, който включва: чорба, главно ядене, десерт и самун в работните дни на всеки месец.
Приемът на документи от кандидат-потребители е отворен. Всеки искащ да получи спомагателна информация, по отношение на плана може да се обърне към Мария Йорданова - Ръководител план в ст. 97, ет. 3 на общинска администрация - Враца, както и на телефон 0876/ 964-425.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР