Община Враца сформира доброволно формирование, съобщиха от местната управа. Желаещите да

...
Община Враца сформира доброволно формирование, съобщиха от местната управа.
Желаещите да
Коментари Харесай

Община Враца набира доброволци

Община Враца образува непринудено формирование, оповестиха от локалната администрация.
Желаещите да се включат в него могат да подадат документи до 1 април. Доброволците в отряда, който ще носи името на знаменосеца на Ботевата чета Никола Симов-Куруто, ще вземат участие в избавителни интервенции, осъществяване на неотложни аварийно-възстановителни работи, ще се включат в помощ на пожарникарите. Доброволци могат да бъдат всички дееспособни лица, навършили 18 години, душевен и физически здрави, неосъждани и способни да поемат отговорност.
Сред главните действия, които ще извършва общинското непринудено формирование са избавителни интервенции, ограничение и очистване на пожари, интервенции по избавяне и търсене, оказване на първа помощ на потърпевши при бедствия и други
Необходимите документи за кандидатстване са заявление до кмета Калин Каменов за участие, здравно, удостоверение за съдимост. Документите се подават всеки работен ден в Информационния център на общината до края на месец март.
Формированието ще бъде от 30 индивида, макар че Враца не е длъжна да има подобен отряд. Подобни отряди имат съвсем всички общини в региона. Първият подобен беше образуван преди години в Роман.
Заплащането на доброволците е в размер на 200 % от минималната часова работна заплата за страната в интервал, в който извършват избавителни интервенции съразмерно на отработените часове на присъединяване в активност.
Повече информация може да намерите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР