Община Враца се присъединява към кампанията „Двадесетият герой“, посветена на

...
Община Враца се присъединява към кампанията „Двадесетият герой“, посветена на
Коментари Харесай

Община Враца се присъединява към кампания, посветена на хората с редки заболявания

Община Враца се причислява към акцията „ Двадесетият воин “, отдадена на хората с редки заболявания, оповестиха от локалната администрация.
На 28 февруари /понеделник/ са планувани тематични събития в града. Информационната акция ще започва в 10 часа, в Регионална библиотека „ Христо Ботев “ ще бъде прочетена приказка на малчугани от града, представяща историята на деца от целия свят, които живеят с редки заболявания.
Инициативата ще продължи в 11 часа с разпределяне на брошури и осведомителни материали на жителите във фоайето на библиотеката. В 12 часа, в църквата „ Св. Николай “ ще бъде отслужен молебен, а в 13 часа на централния площад в града ще бъдат пуснати балони.
В рамките на акцията, постройката на локалната администрация ще бъде осветена в разнообразни цветове, символизиращи редките заболявания. Началото е в 19 часа.
Същевременно през целия ден в градския превоз ще бъдат раздавани брошури, материали и плакати.
Като част от самодейността е сниман документален филм „ Бреговете на вярата “ с прочувствени човешки ориси и експертното мнение на потвърдени медици в региона. Премиерата на кино лентата ще бъде по Българска национална телевизия на Световния ден, отдаден на битката с редките заболявания - 28.02.2022г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР