Община Враца прекрати втора обществена поръчка заради нарушения, научи агенция

...
Община Враца прекрати втора обществена поръчка заради нарушения, научи агенция
Коментари Харесай

Нов гаф в община Враца! Спряха обществена поръчка за 6 млн. лв., обявена от зам.-кмета Мария Попова

Община Враца приключи втора социална поръчка поради нарушавания, научи организация BulNews. Това е втората пропаднала процедура в границите на по-малко от седмица. Този път локалната администрация се издънила в поръчка за ремонт на улици на територията на общината на стойност 6 милиона лв. с Данък добавена стойност.
Процедурата е прекъсната на 11 януари от зам.-кмета Петя Долапчиева, която е замествала в същото време градоначалника Калин Каменов. Констатирани били нарушавания в документите на самата община, които не могат да бъдат отстранени. Гафът още веднъж касае срокът за правене на количествено-стойностна сметка и линеен график за осъществяване на даден обект, който за следващ път е прекомерно къс.
Обществената поръчка бе оповестена на 18 декември, когато пък Мария Попова /на снимката/ замествала кмета. Тя бе за ремонт и възобновяване на улични настилки и сектори от уличната мрежа в града и обитаемоте места в общината, за възстановяване сигурността на придвижване по тях. Предвидената планирана стойност за дейностите бе в размер на 5 млн. лева без Данък добавена стойност. Финансирането на контракта пък щеше да бъде според годишните бюджети на общината за 2019 година и 2020 година – до размера на плануваните средства, написа в документите. И тук бе заложено изискването изпълнителят на всички действия да е един.
Това е следващата прекъсната социална поръчка на екипа на Калин Каменов и то за едни и същи нарушавания. Тук е моментът врачани да си зададат въпроса толкоз ли са некадърни специалистите в общината и не е ли извънредно време кметът да поеме отговорност за гафовете на екипа си, който самичък е избрал.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР