Община Враца предприема превантивни мерки заради установен случай на Африканска

...
Община Враца предприема превантивни мерки заради установен случай на Африканска
Коментари Харесай

Община Враца предприе превантивни мерки заради случай на Африканска чума при дива свиня

Община Враца подхваща превантивни ограничения поради открит случай на Африканска чума при отстреляна дива свиня в дивечовото стопанство "Дъбника " и огнището на болестта при домашни прасета в Мизия, оповестиха от общинския пресцентър.

Решението е взето на състоялото се през днешния ден изключително съвещание на Общинската епизоотична комисия. В дивечовото стопанство е основана двукилометрова зона, която се обхожда всеки ден от чиновници на горските стопанства и от ловци.

Експерти от регионалната дирекция на Българската организация по сигурност на храните са припомнили, че стопаните на домашни прасета би трябвало да ги отглеждат в затворени пространства, с цел да се избегне болест от преносители. Фуражите, с които се хранят животните, също би трябвало да се съхраняват в добре затворени съдове.

На изключителното съвещание кметовете и кметските наместници на обитаемоте места са получили спомагателни инструкции какво би трябвало да се предприеме при подозрение за заболели животни в персоналните стопанства. Дадени са осведомителни материали за заболяването, които ще бъдат публикувани във всички села и в кварталите на Враца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР