Община Враца подготви проект за преустройство и пълно оборудване на

...
Община Враца подготви проект за преустройство и пълно оборудване на
Коментари Харесай

Община Враца с проект за изграждане на социални жилища за хора в неравностойно положение

Община Враца приготви план за преустрояване и цялостно съоръжение на 30 обществени жилища, които да бъдат употребявани от хора в неравностойно състояние. Предложението, чиято стойност е в размер на 1 089 756 лева, е подадено за оценка до Междинно звено.
Дейностите по плана включват цялостна реорганизация на 30 жилища, намиращи се в постройка на бул. „ Васил Кънчов “ 2Б, от които 28 ще са двустайни, а останалите 2 – тристайни. Социалните жилища ще бъдат употребявани от бездомни лица, хора в риск от беднотия, както и от родители на деца с увреждания, които нямат опция за независимо жилище.
Изискванията на локалната администрация за настаняване на лица в неравностойно състояние е при подписване на контракт с потребителите, същите да имат персонален доктор, децата им да посещават просветителни институции, а в случай че има безработни – то те да са регистрирани в Бюрото по труда.
Това е шестият план от Инвестиционната стратегия на Община Враца, който следва да бъде осъществен. Към момента са приключени дейностите по въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост в 15 жилищни здания, ремонт на постройката на общинска администрация и градска концертна зала, възобновяване на обектите от просветителната инфраструктура. В развой на осъществяване е ремонтът на Централната пешеходна зона.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР