Община Враца организира тържествено посрещане на християнския празник Никулден на

...
Община Враца организира тържествено посрещане на християнския празник Никулден на
Коментари Харесай

Врачани посрещат Никулден на площада с 1500 порции рибен курбан

Община Враца провежда тържествено посрещане на християнския празник Никулден на пл. " Христо Ботев ". За трета поредна година честването на идния християнски празник - Никулден ще бъде маркиран с водосвет за здраве и благоденствие на жителите на града и изложба-базар на пълнени шарани . Празникът, което се провежда от Община Враца и с благословението на Негово Високопреосвещенство Митрополит Григорий ще стартира от 11:30 ч.
Над 1 500 порции от рибния курбан ще бъде раздаден гратис на всички присъстващи.
Традиционна е и кулинарната изложба-базар на шарани. Петдесет риби, приготвени от професионални майстор-готвачи от детските градини и ясли, както и от майстор-готвачите от Общинско дружество „ Социални дейности”, ще бъдат препоръчани за закупуване от жителите. Средствата, получени от изложбата-базар, ще бъдат дарени за създаване монумент на видния врачанин - кинорежисьора Людмил Кирков.
Началната цена на приготвените шарани е 30 лв. .
Същият ден се слага началото на коледните и новогодишни празници в града под Околчица. Ще грейнат светлините на коледната елха на площад " Христо Ботев ". Началото е от 16:30 часа. На 7 декември ще бъдат запалени светлините на елхата и във врачанския комплекс " Дъбника.
От през вчерашния ден към този момент работи и Ледената пързалка пред паметника на Христо Ботев.. Един от най-големите атракциони в Северна България ще приема фенове на кънките всеки ден от 10:00 до 22:00 часа . Цената да се пързалят 30-минути, за деца и възпитаници е 4 лв., а за възрастни - 5 лв.. Любителите на тънкия лед ще се упражняват под звуците на известни коледни мелодии от цялостен свят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР