Община Враца обяви обществена поръчка за зимно поддържане на общинска

...
Община Враца обяви обществена поръчка за зимно поддържане на общинска
Коментари Харесай

Вижте колко пари дават от община Враца за борбата със снега тази зима

Община Враца разгласи социална поръчка за зимно поддържане на общинска пътна мрежа за сезон 2018/2019г., научи организация BulNews.
Предвидената сума за почистването на близо 90 километра от пътната мрежа на територията на общината е 137 500 лв. без Данък добавена стойност или 165 000 лв. с Данък добавена стойност. От локалната администрация разясняват, че публичната поръчка включва разчистване от сняг и лед, отнасяне срещу замръзване (опесъчаване) на пътните настилки и поддържане на пътищата при зимни условия.
Оферти от общината ще одобряват до 25 октомври.
Интересно в поръчката е заложеното условие по кое време да стартира снегопочистването. В документите написа, че машините би трябвало да излизат „ при снеговалеж и струпване на снежна завивка с дебелина 10 сантиметра “.
Фирмата, която завоюва публичната поръчка, ще може да употребява инертни материали и техническа сол единствено след координиране с общината. От документите се вижда, че това ще става когато има „ общо обледяване вследствие на поледици “ и при „ стръмни, тесни и присъщи пътни сектори “, написа в публичната поръчка.
Остава да се надяваме на мека зима, с цел да не се окажем отново сюрпризирани и за поредна година да попаднем в снежен капан.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР