Община Враца обяви обществена поръчка за проучване как да бъде

...
Община Враца обяви обществена поръчка за проучване как да бъде
Коментари Харесай

Проучват с 60 бона как да прокарат вода до пещерата „Леденика“

Община Враца разгласи социална поръчка за изследване по какъв начин да бъде водоснабден туристическият комплекс „ Леденика “, научи организация BulNews. Процедурата е за правене на прединвестиционно изследване, което е планувано да коства до 60 000 лв. с Данък добавена стойност. Средствата за подробния разбор ще бъдат обезпечени от Министерството на районното развиване и благоустройството, а критерият за избор на реализатор е оптимално съответствие сред цена и качество.
От локалната администрация разясняват, че от дълги години се следи непрекъснат дефицит от чиста питейна вода в туристическите обекти, а сходни услуги не могат да се осъществят без съществуването на задоволително вода и то целогодишно.
Нарасналите потребности от вода през миналия интервал на употреба и действителната опция за увеличение на подаваното водно количество довеждат до нуждата от построяването на ново водоснабдяване, макар сложния за строителство терен.
Трасето на бъдещия тръбопровод ще би трябвало да стартира от плануванаъа за създаване нова пречиствателна станция „ Бистрец 2 “, която се намира над съществуващата сега станция. От там водопроводът ще стигне до пътя за пещерата „ Леденика “, от където ще се отклони за вилата на АЕЦ. Предвидено новият тръбопровод да бъде до ската под „ Замбина могила “, откъдето ще стигне до съществуващия водоем, подаващ вода на туристическия комплекс. Общата дължина на трасето е 8 км.
Оферти могат да се подават до 28 май.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР