Община Враца обяви обществена поръчка за избор на изпълнител за

...
Община Враца обяви обществена поръчка за избор на изпълнител за
Коментари Харесай

Нова система за близо 500 бона ще следи автомобилите и качеството на въздуха във Враца

Община Враца разгласи социална поръчка за избор на реализатор за услуги, свързани с доставка и внедряване на умна система за възстановяване на градската среда, научи организация BulNews. Става въпрос за система, която да увеличи качеството на живот на жителите във Враца. Тя ще поддържа два разнообразни интерфейса, като единият ще е с оперативна функционалност и ще се употребява от общината. Вторият интерфейс на системата би трябвало да бъде предопределен за жителите и посетителите на града.
Прогнозната стойност на публичната поръчка е в размер на 396 000 лв. без Данък добавена стойност или 475 200 лв. с Данък добавена стойност. Финансирането ще бъде от бюджета на локалната администрация. Срокът за осъществяване на публичната поръчка е 60 месеца, като услугата би трябвало да се внедри и задейства до месец след подписването на контракта. Срок за поддръжка е 59 месеца. Класирането на офертите се прави на база стопански най-изгодна оферта, въз основа на аршин „ оптимално съответствие качество/цена”.
Единият от модулите на системата ще е за следене на околната среда и качеството на въздуха в града. Той ще би трябвало да дава информация в действително време за качеството на въздуха и метеорологичните условия във Враца.
Другият модул е за камери разпознаващи регистрационните номера. Той би трябвало да разрешава визуализация на карта на всички интегрирани камери за различаване на номера и да разрешава основаване на описи - blacklist и whitelist. Освен това от общината желаят да може да генерира информация за времето на прекосяване на транспортното средство и да прави фотография на регистрационния номер.
Предвиден е и модул за ръководство на улично паркиране, както и информативен панел с вести за жителите и гостите на общината.
С поръчката в общината ще бъдат инсталирани и две станции за премерване на атмосферното замърсяване и метеорологичните условия, както и съоръжение за самостоятелен паркинг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР