Община Враца е подготвила искане до Министерството на образованието и

...
Община Враца е подготвила искане до Министерството на образованието и
Коментари Харесай

Община Враца настоява за спешен ремонт на спортната зала

Община Враца е подготвила искане до Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта и до Министерски съвет за наложителен ремонт на волейболната зала в града, която се намира в състезателен комплекс „ Христо Ботев “, разгласи кметът Калин Каменов. Той уточни, че употребата на спортното оборудване през годините и неналичието на задоволително вложения са повода, волейболната зала да е нефункционална.
Каменов добави, че през тази година Община Враца е подала план към Националния Доверителен Екофонд за ремонт на залата и въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост, включително и създаване на съблекални и санитарни пространства или основаването на „ топла връзка “ с Лекоатлетическата писта. В рамките на 2017 година финансиране по този план няма да е допустимо.
„ Затова, със зам.-кмета Мария Попова и специалистите от строителния отдел на Общината е квалифицирано искане до Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта и Министерски съвет за разпределяне на средства за наложителен ремонт на залата. Надявам се за подпомагане от страна на способените органи на изпълнителната власт, с цел да може волейболната зала на града да бъде актуализирана и функционална, отговаряща на потребностите на спортните клубове. “ – сподели кметът Калин Каменов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР