Община Видин продължава над 120-годишната традиция всяка година в края

...
Община Видин продължава над 120-годишната традиция всяка година в края
Коментари Харесай

Видинският панаир е готов да посрещне своите гости

Община Видин продължава над 120-годишната традиция всяка година в края на лятото да провежда обичайния панаир, от дълго време добил известност както у нас, по този начин и в чужбина. В петък, на 23 август, той още веднъж ще отвори порти за многочислените си посетители. Събитието ще бъде намерено публично от кмета Огнян Ценков в 21 часа.
Повече от 200 са търговците и производителите , декларирали желанието си да вземат участие в ревюто, заяви пред медиите Илияна Василева, шеф отдел „ Общинска благосъстоятелност “ в Общината. От през вчерашния ден стартира разполагането на обектите на избраните за тази цел места. Очаква се да дойдат участници от цяла България, Сърбия и Румъния.

Посетителите и тази година ще се радват на извънредно богата концертна стратегия и ще имат опция да видят и слушат известни реализатори на поп фолк и рок музика, измежду които е и сръбската легенда Лепа Брена. Участието им е обезпечено с финансовата поддръжка на изложители на панаира и спонсори. В програмата през всяка от деветте вечери, от 20.00 часа на сцената ще се показват самодейни сформира от читалищата в Кутово, Иново, Буковец, Дружба, Дунавци, Кошава, Сланотрън, Капитановци, Майор Узуново, Покрайна и НЧ „ Славяни “ – град Видин. Началото на изявите ще сложи Градският духов оркестър, а финала – духов оркестър „ Дунавски ритми “, село Антимово.
Общината е основала нужната организация, със съдействието на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, за гарантиране сигурността на участниците и гостите. В непосредственост до входа за панаира ще има медицински пункт, който ще е отворен от 10.00 ч. до среднощ. Със заповед на кмета на Общината е несъмнено работно време за краткотрайните обекти за хранене и търговия на дребно - от 10.00 ч. до 2.00 ч., с прилагане на озвучаване до 23.00 ч.; за атракционния ъгъл с люлки, стрелбища и други увеселителни уреди - от 10.00 ч. до 23.00 ч., като прецизно се съблюдават допустимите правила на звук. Входът за панаира, както и за концертите е свободен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР