Община Видин изпълнява плановите дейности по почистването и косенето на

...
Община Видин изпълнява плановите дейности по почистването и косенето на
Коментари Харесай

Продължава работата по поддържането на общински зелени терени във Видин /снимки/

Община Видин извършва плановите действия по почистването и косенето на тревните площи, оповестиха от локалната власт. Зелените терени в централната градска част са прекопани, почистени от бурени и се поливат. Кастрят се и клони на дървета, като за следващ ден се отстранява изсъхналата растителност в Южната промишлена зона в града, в региона на някогашния Химкомбинат, както и мястото против Националната здравноосигурителна каса във Видин.
Площите, в които са засадени многогодишни растения, са завършени, полети и се поддържат. Терените със сезонни цветя и други растителни типове се приготвят за пресаждане или за засаждане на нови.
В навечерието на Великденските празници служащи от строителната група и от звено „ Чистота “ косиха пред църковните храмове, където се организираха тържествените богослужения. Успоредно с това крайните квартали, детските площадки в града и обитаемоте места от Общината бяха приведени в безупречен тип. Окосени са тревните площи в парк „ Владикина бахча “, Крайдунавския парк, бул. „ Панония “ и други по-големи зелени пространства.
Екипи работят също в кварталите, както по основните улици и пешеходните зони на града. Дейностите се извършват по график и усилената работа продължава и в изискванията на изключителната обстановка поради COVID-19.
Във връзка с увеличение броя на позитивните проби на заболелите от ковид във Видин, са засилени противоепидемичните ограничения. Мият се и дезинфекцират улици в региона на МБАЛ „ Св. Петка “, в централната градска част и в жилищните квартали.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР