Община Видин информира гражданите относно публикувани неверни данни в сайта

...
Община Видин информира гражданите относно публикувани неверни данни в сайта
Коментари Харесай

Община Видин опроверга с факти неверни твърдения в информационен сайт

Община Видин осведоми жителите по отношение на оповестени погрешни данни в уеб страницата на организация BulNews.bg и публикувани от нея през днешния ден, 2 октомври 2019 година, със заглавие „ Огромни задължения има всяка втора община у нас, Видин води класацията “. Според BulNews.bg „ всяка втора българска община от всички 265 в страната е с големи задължения, сочат данни на Министерство на финансите за първите шест месеца на годината “.
Във връзка с това Община Видин декларира, че на стр. 7 от оповестения Анализ на Министерство на финансите за финансовото положение на общините за второто тримесечие на 2019 година и на общините със съгласувани проекти за финансово излекуване на съображение член 130е, алинея 4, по отношение на член 130ж от Закона за обществените финанси (ЗПФ), е посочен размерът на просрочените отговорности по бюджетите по области .
В обявата на BulNews.bg погрешно е написано, че отговорностите в размер на 11 388 015 лева . се отнасят за Община Видин. В оповестения на уеб страницата на Министерство на финансите Анализ излиза наяве, че . В него също е отразено, че „ Просрочените отговорности при девет общини, сред които е и община Видин, със координиран проект за излекуване през 2017 година, се следи понижение на размера на просрочените отговорности от началото на осъществяването на проекта за финансово излекуване. Община Видин съблюдава одобрената стратегия за погашение на просрочените отговорности , т.е. Общината е разплатила плануваните за погасяване просрочени отговорности с предоставения от централния бюджет заем и погасява просрочия с осъществен резултат от заложените в проекта ограничения “. Наблюдава се и понижение на отговорностите за разноски, както и се регистрира позитивно бюджетно салдо.
От общината смятат, че името им е неточно представено и в този смисъл са поискали опровержението да бъде отразено в медията в синхрон със съществуващите етични правила и правила на журналистическата нравственос.
Припомняме, че Общината отпадна от листата на общини във финансово усложнение през първото тримесечие на 2018 година откакто извърши своите индикатори за финансова резистентност и успеваемост съгласно условията на Министерство на финансите, отразявани всяко тримесечие в разбор на министерството.
провержение да бъде отразено в медията в синхрон със съществуващите етични правила и правила на журналистическата нравственос. Припомняме, че Общината отпадна от листата на общини във финансово усложнение през първото тримесечие на 2018 година откакто извърши своите индикатори за финансова резистентност и успеваемост съгласно условията на Министерство на финансите, отразявани всяко тримесечие в разбор на министерството.провержение да бъде отразено в медията в синхрон със съществуващите етични правила и правила на журналистическата нравственос. Пълният текст на Анализа на данните за второ тримесечие на 2019 година на Министерство на финансите може да бъде забелязан тук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР