Община Видин е поискала прекратяване на договора за ползване на

...
Община Видин е поискала прекратяване на договора за ползване на
Коментари Харесай

Община Видин взима сградата на местната организация на СДС

Община Видин е поискала преустановяване на контракта за прилагане на постройка от Съюз на демократичните сили в града заради незаконност. Това оповестиха от пресслужбата на общината по отношение на постъпили въпроси от жители. Сградата е обществена общинска благосъстоятелност и е предоставена за прилагане по Закона за политическите партии през 1998 година на Съюз на демократичните сили - Видин. При осъществен одит за финансовата активност и ръководството на предоставеното имущество на политическите партии за 2017 година, Сметната палата на България е открила нарушавания и е връчила на кмета и на ръководителя на Общински съвет - Видин отчети с рекомендации за предприемане на ограничения в 6-месечен период от приемането на отчетите.

Констатирано е, че Съюз на демократичните сили - Видин непозволено употребява за политически цели общинската постройка. Уведомен е ръководителят на Общинския съвет - Генади Велков и в качеството му на регионален ръководител на Съюз на демократичните сили за Видин. До 20 септември тази година постройката не е освободена и не е върната във притежание на община Видин и кметът на общината Огнян Ценков, който е от ГЕРБ, е издал предупреждение за преустановяване на контракта със Съюз на демократичните сили - Видин заради незаконност. Намеренията на община Видин са постройката, която е монумент на културата с локално значение, да бъде ремонтирана и употребена за публично значими цели - работа с деца, юношески действия и даване на пространства за прилагане от неправителствени организации.

Припомняме, че Съюз на демократичните сили беше съдружен сътрудник на ГЕРБ на изборите за Европейски парламент и се снабди с един евродепутат. За локалния избор двете партии са подписали съглашение за издигане и поддръжка на общи кандидатури за кметове, само че не на всички места. Във Видин Съюз на демократичните сили, дружно с още няколко партии, има собствен кандидат за градоначалник, а Огнян Ценков се кандидатира за нов мандат. Така че двете обединения в крайдунавския град са съперници.

Кандидатът за кмет на локална коалиция Съюз на демократичните сили (НДСВ, Нова опция, ЗНС, БЗН, БДСР) доктор Цветан Ценков на специфична конференция упрекна община Видин, че се включва в предизборната акция. Повод за изказването му е изпратено опровергаване до медиите от община Видин във връзка излъчен избирателен репортаж в локална медия.

На конференцията, в която участваха Генади Велков и Борислава Борисова, втори и трети в листата от общински съветници на обединението, Ценков уточни, че почита съперниците си и триумфите им в платената си реклама и че благородно си е замълчал, когато при започване на акцията, община Видин се е пробвала да му вземе офиса и да го спре. Но не може да си мълчи, когато една неутрална по закон институция като общината, под формата на псевдоинформация проучва предизборните му обръщения и го назовава манипулатор и измамник. Още повече, че общината изпраща тази информация на медиите.

Затова Ценков попита: "Кой подреди на община Видин да употребява обидни изрази по мой адрес? ". Той се интересува още къде на формалния уебсайт на община Видин, като поданик може да разбере, защо се харчат парите му? Конкретно, какъв е общият строителен размер, предоставен за четири години и каква част от него е изпълнен от видински компании?

"Искам община Видин да разгласява, по какъв начин се харчи единият милион за озеленяване за интервала от 1 януари до 27 септември 2019 година? Държа съответно да се уточни къде и на каква сума е осъществено озеленяването ", съобщи Цветан Ценков. Кандидатът за кмет заявява, че до момента в който не получи отговори на въпроса "Кой " ще го задава на всички предизборни срещи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР