Община Велико Търново приключи проект за над 11 млн. лв.

...
Община Велико Търново приключи проект за над 11 млн. лв.
Коментари Харесай

Община Велико Търново приключи проект за над 11 млн. лв.

Община Велико Търново завърши план за над 11 млн. лева Проектът се назовава "Привлекателна и съхранена достоверна градска среда на град Велико Търново " и е финансиран от Оперативна стратегия "Региони в напредък " 2014-2020 с 11 010 062,50 лева, оповестиха от пресцентъра на Общината.

9 358 553 лева е съфинансирането от Европейския фонд за районно развиване, останалите 1 651 509 лева са от националния бюджет.

В рамките на плана е реновирано площадното пространство пред музей "Възраждане и Учредително заседание ", актуализирани са две площадки за отдих на жителите и гостите на града по една от основните улици в остарялата столица, актуализирано е и междублоковото пространство в един от кварталите в града.

Най-мащабните строително-ремонтни действия са осъществени в остарялата градска част. Извършена е реорганизация и рехабилитация на 38 улици, сменени са тротоари, построени са нови стъпала.

Реконструиран е публичният паркинг на ул. "Крайбрежна ", където към този момент има обособени места за паркирани на коли, рейсове и места за инвалиди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР