Община Вършец започна кампания за разделно събиране на отпадъци, съобщават

...
Община Вършец започна кампания за разделно събиране на отпадъци, съобщават
Коментари Харесай

Кампания за разделно събиране на отпадъци тече във Връшец

Община Вършец стартира акция за разделно събиране на боклуци, оповестяват от локалната администрация.

От две години в града са ситуирани 77 контейнера - 25 жълти, 25 сини и 27 зелени контейнера вид "иглу ". Жълтите са за събиране на опаковки от хартия, сините - за пластмаса и метал, а зелените - за стъклени опаковки. През 2017 година в града са събрани 14,82 тона разделни боклуци, а през 2018 година - 15,06 тона.

Общината е направила разбор, при който е видно, че количествата на пластмасата, хартията и стъклото, изхвърлени в другите контейнери за боклук, е доста по-високо - към 393 тона пластмаса, 202 тона хартия и 142 тона стъкло. Заради това при започване на тази година във всички детски гради и учебни заведения в община Вършец са раздадени брошури, в които се приканва за разделно събиране на боклуци и се изяснява по какъв начин се прави това. Раздадени са също картонени кошчета с размер 45 литра за събиране на пластмасови и картонени опаковки.

Експертите в общинската администрация се надяват през тази година количеството на разделно събираните боклуци да се усили, а разноските за сметосъбиране и сметоизвозване да намалеят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР