Община Вършец отделя над 70 000 лева за културния календар

...
Община Вършец отделя над 70 000 лева за културния календар
Коментари Харесай

Община Вършец отделя над 70 000 лева за културния си календар

Община Вършец отделя над 70 000 лв. за културния календар на града и селата, оповестиха от локалната администрация.
Сред акцентите е 13-тото издание на Националния обзор на ученическите духови оркестри и мажоретни сформира, който е очакван за 7 и 8-ми май. От 21 до 24 май ще се организира Фестивалът на козето мляко, проведен от фондация „ Нова просвета “ със съдействието на Общината, в село Горна Бела речка.
Фестивал на спомените "GOAT MILK " е едно извънредно забавно събитие с интернационално присъединяване, което цели с изключение на опазване на паметта и нейното преосмисляне и възкръсване в нашия ден. За 19 и 20 юни е очакван 8-ми Международен фолклорен фестивал "ПЪСТРА ОГЪРЛИЦА ". Танцови сформира от целия свят ще покажат своите национални обичаи и костюми.
Най-мащабни са събитията за Празника на курорта, минералната вода и Балкана, който се организират през целия месец август. Началото се слага с пленера по живопис – от края на юли до 4 август. Включени са още конни надпревари по скачане с трудности, доста концерти, богата кино стратегия. Събитията ще бъдат съобразени с епидемиологичната конюнктура. Програмата включва още театрални постановки, фолклорни фестивали и събори в селата на общината и други събития от народен и локален темперамент.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР