Община Варна започва изпълнението на три проекта на обща стойност

...
Община Варна започва изпълнението на три проекта на обща стойност
Коментари Харесай

Община Варна започна изпълнението на проекти за над 87 млн. лв.

Община Варна стартира осъществяването на три плана на обща стойност над 87 милиона лв., заяви през днешния ден зам.-кметът на крайморския град Пейчо Пейчев. Финансирането е по оперативна стратегия "Региони в напредък ".

Малко над 34 милиона лв. ще бъдат вложени в естетизацията на градската среда. По този план, който би трябвало да завърши доникъде на 2019 година, ще бъдат възобновени зелени площи, построени велосипедни направления, облагородени междублокови пространства и основани нови зони за отдих и спорт. Част от средствата ще бъдат вложени в Морската градина, където е планувано да бъдат осъвременени Розариумът и Алпинеумът.

Над 16 милиона лв. ще бъдат вложени по плана за рационализация на просветителната инфраструктура в града. Предвидено е да бъдат реконструирани 7 учебни заведения и 3 детски градини. В рамките на плана образователните заведения ще станат налични за деца със специфични потребности, ще бъдат облагородени дворовете и усъвършенствани физкултурните салони.

Във втората фаза на програмата за интегриран градски превоз в града ще бъдат вложени над 37 милиона лв.. Планирано е до 2021 година да бъдат разширени и реконструирани няколко основни булеварда и улици в града, както и да бъдат купени още 15 рейса. Машините би трябвало да са във Варна при започване на април. В рамките на плана ще бъдат конфигурирани интелигентни системи на светофарните уредби, които ще наблюдават трафика и ще дават опция за обезпечаване на зелена вълна. Освен това ще бъдат построени 25 интелигентни пешеходни пътеки, които ще дават светлинен сигнал, когато върху тях стъпи пешеходец.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР