Община Варна забрани разхождане на домашни любимци по плажните ивици,

...
Община Варна забрани разхождане на домашни любимци по плажните ивици,
Коментари Харесай

Община Варна забрани разхождането на домашни любимци по плажа

Община Варна забрани разхождане на домашни любимци по плажните линии , оповестява Българска национална телевизия. Ограничението е в действие единствено за летния сезон и ще работи до 1 октомври.

От общината разясняват, че нарушителите ще бъдат глобени с санкции от 100 до 500 лв.. При наново нарушаване санкцията е от 500 до 1000 лв..

За контрола и осъществяването на наредбата ще наблюдават чиновници от общинска дирекция " Управление на сигурността и надзор на публичния ред ", Общинска полиция и органите на Министерство на вътрешните работи. Контрол ще се реализира на първо място на охраняемите плажове, защото физически не е допустимо да се управлява цялата плажна линия.

В момента се приготвят писма до Областна администрация с молба за слагане по плажовете на табели, информиращи за възбраната за разхождане на домашни любимци. За новия правилник ще бъдат известени и концесионерите на плажовете

С признатите предходната година промени в Наредбата за публичния ред на територията на община Варна, разходките на четириногите питомци са неразрешени и на територията на образователни, детски и здравни заведения, както и на детски и спортни площадки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР