Община Варна все още очаква да й бъде прехвърлена от

...
Община Варна все още очаква да й бъде прехвърлена от
Коментари Харесай

Какво ще се случи със салона на СУ „Найден Геров“ във Варна?

Община Варна към момента чака да й бъде трансферирана от страната собствеността върху салона на СУ „ Найден Геров “, с цел да може да приключи строителството му. Това сподели зам. - кметът Диан Иванов на сесия на Общински съвет в отговор на запитване от общински консултант по отношение на бъдещето на оборудването, съобщи кореспондент на Moreto.net.

„ Общинската администрация работи старателно за решение на проблема със СУ „ Найден Геров “. Проведени са ред срещи с изпълнителя на строителството и с Министерството на младежта и спорта. По проблема имаше развой и висящо дело. Постигна се съглашение сред министерството и изпълнителя за преустановяване на производството.

Очакваме спогодбата да влезе в действие, с цел да може да ни бъде трансферирана собствеността върху построения салон. Тогава ще бъде в ръцете на Общински съвет решението за продължение на строителството. “, изясни още Иванов.

Още през есента на 2023 – та от министерството показаха, че довеждане докрай на салона ще бъде допустимо едвам след привършване на правосъдните каузи с изпълнителя, който не е приключил оборудването до дъно.

Възложението за създаване на салона е направено след оповестена социална поръчка от страна на министерството. В резултат през 2020 е подписан контракт с ДЗЗД „ ПИ ЕМ ПИ Варна “. Извършено предплатено заплащане на сдружението в размер на 100% от дължимата сума в размер на 1 190 964 лв.. Контрактът е преустановен в края на 2021 година заради приключването на периода му на деяние. В посочения период предоставените от министерството действия не са били изпълнени.

В резултат спортното министерство сезира способените държавни органи за отбрана на държавния интерес предвид на изразходвания обществен запас и неизпълнените поети отговорности от страна на ДЗЗД „ ПИ ЕМ ПИ Варна “. По искова молба на министерството последва формиране и дело в Софийски градски съд.

През лятото на 2023 родители проведоха петиция за довеждане докрай на салона. Община Варна пък излезе с позиция, че би приключила оборудването за своя сметка, в случай че министерството даде разрешение за това.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР