Община Варна участва във видео среща с активисти от Клуба

...
Община Варна участва във видео среща с активисти от Клуба
Коментари Харесай

Община Варна се включи във видео среща на Клуба на европейските градове Страсбург“

 Община Варна взе участие във видео среща с деятели от Клуба на европейските градове " Страсбург ". Морската столица е включена в клуба от 2006 година, а организацията, в която вземат участие над 60 града от Европа, е основана през 2003 година Тази година в срещата, отдадена на превъзмогването на следствията от COVID-19, се включиха и представители на страни от други континенти. 

Представители на Община Варна – Анастасия Георгиева, шеф на дирекция " Здравеопазване “, и Велина Велинова, основен специалист от отдел " Протокол и интернационално съдействие “, споделиха положителни практики, свързани с организирането на доброволци, ангажирани с подкрепяне на възрастни и самотни хора; образование на домоуправители за вярно поддържане и дезинфекциране на етажните собствености; работа с хора с увреждания и с хора от третата възраст, в това число обезпечаване на защитни средства по пощата; образование на чиновници от публичния превоз. 

Мнения споделиха и участници от Страсбург (Франция), Трикала, Патмос, Хераклион (Гърция); Тбилиси, Кутаиси (Грузия); Познан (Полша); Оломук (Чехия); Никозия (Кипър); Фес (Мароко) и Румъния.

По време на видеоразговора бяха разисквани и благоприятни условия за предприемане на общи дейности за справяне с ковид, в това число посредством по-активно потребление на европейската мрежа за шерване на данни и опит. Предложена бе и концепция за основаване на обща онлайн платформа за разпространение на градовете от Клуб " Страсбург ", в която ще бъде разгласява потребна и подробна информация за подкрепяне на туризма във всеки един от тях.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР