Община Варна стартира изпълнението на три проекта на обща стойност

...
Община Варна стартира изпълнението на три проекта на обща стойност
Коментари Харесай

Варна стартира три проекта за над 87 млн.лева

Община Варна започва осъществяването на три плана на обща стойност над 87 милиона лв., заяви зам.-кметът Пейчо Пейчев. Парите са обезпечени по оперативна стратегия „Региони в растеж“.

Над 37 млн. лв. ще бъдат вложени във втората фаза на „Интегриран градски транспорт“. С тях се възнамерява до 2021 година да бъдат реконструирани и разширени централни булеварди и улици в града. Ще бъдат купени 15 нови рейса за градския превоз, които се чакат във Варна при започване на април.В рамките на плана ще бъдат конфигурирани интелигентни системи на светофарните уредби, които ще наблюдават трафика и ще дават опция за обезпечаване на зелена вълна.

Освен това ще бъдат построени 25 интелигентни пешеходни пътеки, които ще дават светлинен сигнал, когато върху тях стъпи пешеходец. Над 34 милиона лв. ще бъдат вложени в естетизацията на градската среда. По този план, който би трябвало да завърши доникъде на 2019 година, ще бъдат възобновени зелени площи, построени велосипедни направления,облагородени междублокови пространства и основани нови зони за отдих и спорт.

Част от средствата ще бъдат вложени в Морската градина- за модернизиране на Розариума и Алпинеума. 16 млн. лв. общината ще влага в просветителната инфраструктура – за реконструиране на 7 учебни заведения и 3 детски градини, които ще станат налични и за деца със специфични потребности.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР