Община Варна ще преговаря за изкупуване на частния терен в

...
Община Варна ще преговаря за изкупуване на частния терен в
Коментари Харесай

Община Варна ще преговаря за изкупуване на частния терен в Дупката

Община Варна ще договаря за изкупуване на частния терен в Дупката. Това сподели кметът Благорми Коцев пред медии, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Очаква се разпродажба на сдружението, което се надявам, че ще се случи в границите на тази година, уточни градоначалникът. По думите му това значи, че Общината ще влезе във притежание на територията на Дупката, която ще стане общинска благосъстоятелност. Става дума за близо 3 дка. На този стадий обаче остава въпросът с частният терен в територията й, който е към 900 квадрата.

„ Въпрос на договаряния е с частното лице. Направена е първа среща. Набелязахме вероятни сюжети за развръзка на тази съсобственост. Изявиха предпочитание за общ план, само че Общината не е показала интерес към този момент. Смятам че ние би трябвало да осъществяваме този план. Смятам че би трябвало да се допитаме до варненци по какъв начин да се осъществя това място. Може би това ще бъде един от първите референдуми, които ще създадем. Предпочитам по – необятна социална полемика. Ще преговаряме с частния притежател за вероятно изкупуване, с цел да може Общината сама да взема решение по какъв начин да осъществя този план. “, сподели Коцев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР