Община Варна ще предостави правата си на едноличен собственик на

...
Община Варна ще предостави правата си на едноличен собственик на
Коментари Харесай

Медицинският университет ще управлява Очна болница

Община Варна ще даде правата си на едноличен притежател на капитала на Специализирана болница по очни заболявания за ръководство на варненския Медицински университет. Това става допустимо с промени в наредбата на Общинския съвет за реда за практикуване на правата на благосъстоятелност върху капитала на общинските търговски сдружения. Те бяха признати през днешния ден от здравната комисия и от комисията по благосъстоятелност и стопанство с уточнението, че на университета се дава ръководството, а не собствеността на лечебното заведение.

„ За първи път във Варна науката става неразделна част от ръководството на общинското опазване на здравето, акцентира по време на съвещанието на здравната комисия зам.-председателят на Общинския съвет доктор Янко Станев. Прекият резултат ще е осезателен след 6 месеца до 1 година – ще се увеличи конкурентноспособността на болничното заведение, стабилността, хората ще бъдат удовлетворени. Но същинският резултат в цялостен размер ще е след години. Пожелавам на всички сътрудници тук, на тази маса един ден да приложат същия метод по други тематики – за ДКЦ, за кардиоскрининга. Такива решения ще ни изпълват със удовлетворение ”, разяснява Станев и не спести благодарности за партньорството към управлението на варненския Медицински университет.

По предложение на ръководителя на съвета Тодор Балабанов бяха признати планът за контракт сред община Варна и Медицинския университет, както и спомагателни текстове, свързани с финансовите задължения, условия за бистрота, гаранции за сполучливо ръководство, условия разпоретиделните покупко-продажби със собствеността да се правят единствено след решение на Общинския съвет.

Здравната комисия даде позитивно мнение и за отпущането на 60 хиляди лева на ДКЦ „ Св. Иван Рилски ” в регион Аспарухово, където към този момент втори месец рентгенът е излязал от строя. Със средствата ще бъдат закупени тръба и корпус за оборудването, плюс цифрова система за цифровизация на резултатите от проучването.

Гинка Христова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР