Община Варна ще получи собствеността върху имот и част от

...
Община Варна ще получи собствеността върху имот и част от
Коментари Харесай

Правителството дава на община Варна два имота за центрове за лица с увреждания

Община Варна ще получи собствеността върху парцел и част от парцел - частна държавна благосъстоятелност, за даване на обществени услуги . Това взеха решение министрите на днешното си съвещание. 

Очаква се в морската ни столица да бъде изграден  Център за поддръжка на лица с увреждания , в това число с тежки множествени увреждания, както и Център за обществена рехабилитация и интеграция за лица с психологични разстройства и лица с умствена назадничавост. Имотите, които държавното управление трансферира на общината, се намират в град Варна и съставляват подблоково пространство с канцеларии, сервизни пространства и прилежащи мазета с повърхност 272,81 кв. м на първия етаж в триетажна постройка в ж.к. „ Дружба “ и независим обект с повърхност 179 кв. м на трети етаж в постройка на ул. „ Кавала “ № 1-а в регион „ Одесос “. 

Центърът за поддръжка на лица с увреждания, в това число с тежки множествени увреждания ще бъде основан по процедурата за поддръжка за лица с увреждания на Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020г. 

Там ще се дават услуги на 90 лица с увреждания, които ще включват дневна и почасова грижа, консултиране на пациентите и техните близки, поддръжка и осведоменост, както и обезпечаване на лечебна помощ и рехабилитация.
Проектът е на обща стойност-  999 957.80 лв., от които 849 964.13 лв. с финансиране от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд.
Предвижда се още да бъде осъществен главен ремонт, обзавеждане и съоръжение на помещението, както и да се закупи микробус с платформа за хората с увреждания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР