Община Варна ще обнови зоопарка по проект на стойност 1,2

...
Община Варна ще обнови зоопарка по проект на стойност 1,2
Коментари Харесай

Варна ремонтира зоопарка за 1,2 млн. лв. по европроект

Община Варна ще обнови зоопарка по план на стойност 1,2 млн. лева, обезпечени посредством заем от Регионалния фонд за градско развиване (РФГР) - един от двата фонда по финансовия инструмент JESSICA, и Експресбанк АД.

Днес договорът бе подписан от кмета на Варна Иван Портних и Мартин Заимов, началник на фонда. Реконструкция и рационализация на зоопарка включва планиране, реорганизация и ремонт на бранш " хищници " и " маймуни ", възобновяване входната зона, създаване на павилион за продажба на сувенири, създаване на нова зона за отдих с детска площадка.

" Радвам се, че сме на финалната права за реализацията на тази самодейност, тъй като зоологическата градина се намира в историческото ядро на Морската градина и изискванията в нея би трябвало да бъдат на нужното равнище. Благодаря на управлението на фонда, на екипа на зоопарка за положените старания. С фонда към този момент имаме добра взаимна история с сполучливо осъществени планове - образец за това е Юнашкият салон, който преди години тънеше в съсипия, а през днешния ден е център за осъществяване на доста събития. Разбира се, обсъждаме още планове - за обновяването на спортната база в обсега на целия град, за създаване на огромен под земята паркинг на спортна зала, които имам вяра, че ще осъществяваме сполучливо ", съобщи кметът Иван Портних.

" В България има учудващо доста от една страна зоокътове, въпреки това те множеството са в немодерен тип. Модерният тип допуска доста по-голяма грижа за животните, по тази причина поздравявам реализирането на сходен вид план във Варна ", съобщи Мартин Заимов.

Община Варна е първата в България, която получава утвърждение за потребление на този финансов инструмент за ремонт на зоопарк. Той е основан през 1961 година, а сега се ръководи от общинско дружество " Зоопарк - Спасителен център ", който поставя грижи за над 60 типа, показани с към 400 броя животни.

Ежегодно зоопаркът се посещава от над 150 000 души, като броят им пораства с 10 000 на година.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР